Likérové kávy
Recept ještě nebyl hodnocenChuť a vůně vánočního likéru neodmyslitelně patří ke sváteční atmosféře. Káva z karamelového a vaječného likéru, provoněná mletou skořicí a ozdobená šlehačkou zpříjemní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chuť a vůně vánočního likéru neodmyslitelně patří ke sváteční atmosféře. Káva z karamelového a vaječného likéru, provoněná mletou skořicí a ozdobená šlehačkou zpříjemní…
Bílky ušlehat do pevného sněhu, poté zašlehat po částech cukr, aby vznikla hustá pěna. Do sněhové hmoty vmíchat směs ořechů a mouky, rozetřít nízkou vrstvu na plech…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici aspoň hodinu odležet.Těsto pak vyválíme asi na tloušťku 2 mm, vykrájíme, pokládáme…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici aspoň hodinu odležet.Těsto pak vyválíme asi na tloušťku 2 mm, vykrájíme, pokládáme…
Kávové cukroví – lahodné spojení křehkého těsta, jemné kávové náplně a polevy, které vás přenese do světa sladkých pokušení. Ideální ke kávě, čaji, nebo jako elegantní…
Kávové kuličky namáčené v bílé čokoládě, ve které se vyjímají zrnka mleté kávy, doplní slavnostní stůl a ozvláštní každoroční nabídku cukroví. Kromě kávy jsou v nich…
Tato pečená vepřová žebírka potěší každého milovníka dobrého jídla. Pečte je tak, aby každý kousek dosáhl dokonalé šťavnatosti a křupavosti. Pak se stane pochoutkou na…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary.…
Dnes již nejsou bábovky nezbytnou součástí nedělního odpoledního dýchánku pro návštěvy jak vidíme ve filmech pro pamětníky, ale staly se součástí běžného všedního dne.…
Ořechové těsto v tomto receptu se skvěle doplňuje s kávou a nadýchaným šlehačkovým krémem. Na závěr řezy posypte nastrouhanou čokoládou a nechte vychladit v lednici.…
Ze surovin vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky nebo jiné tvary. Upečeme. Doba pečení podle trouby, pekla jsem na 170° cca 8-10 minut.Z uvedených surovin…
Ze surovin vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky nebo jiné tvary. Upečeme. Doba pečení podle trouby, pekla jsem na 170° cca 8-10 minut.Z uvedených surovin…
Skvělé sušenky s vanilkovou, kakaovou a kávovou příchutí jsou rychle hotové a do jejich přípravy můžete zapojit i děti. V nadcházejícím chladném období si je rádi…
Strouhaný kokos je pro svůj vysoký obsah tuku ideální na pečení a díky obsahu tuku a vlákniny dokáže na delší dobu zasytit. V kombinaci s lehkým bílkovým korpusem a…
Vynikajícím dezertem je roláda upečená z ořechového těsta a naplněná krémem ze smetany a mascarpone. Stačí ji jen pocukrovat, ale pokud vám zbyde krém, můžete jí celou…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme srdíčka. Pečeme na plechu…
Žloutky dáme do mísy od robota, přidáme krupicový cukr, horkou vodu a šleháme tak dlouho, až vznikne světlá hmota . Z bílků ušleháme tuhý sníh. 1/3 sněhu přidáme do…
Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odpočinout. Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykraujeme libovolné tvary, které…
Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odpočinout. Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykraujeme libovolné tvary, které…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame horúcu kávu. Dobre vyšľaháme. Postupne primiešame sneh z bielkov a múku s práškom. Cesto vylejeme na vymastený plech a…
Z citrusů vymačkáme šťávu ( s džusem je to jednodušší.. ), nakrájíme najemno chilli papričku, přidáme kávu, koření a sůl. Řádně promícháme. Omyté a osušené maso pořádně…
Vymažu a vysypu formu. Velké dorty dělám pouze v „ráfku“, vespod potaženém papírem a ty nevysypávám.Nastrouhám na mlýnku dohromady ořechy, piškoty a čokoládu (rozlámaná…
Nejprve uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků. Na povrch přitiskneme fólii a necháme zcela vychladnout.Zatím, co pudink chladne, zapneme troubu na…
Upečeme si korpus a uvaříme pudink. Našleháme si máslo s cukrem a nescafem a pomalu zašleháváme vychladlý pudink. Korpus si prořízneme a namažeme krémem.Slepíme a celý…