Tiramisu od Itala
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 kJ / 3 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,08 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Dostali jste chuť na Itálii, nebo jste příznivcem nepečených dezertů? Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept…
Dezert, který si můžete vychutnat bez výčitek i při zdravém životním stylu. Piškoty nasáklé espressem a rumem zachovávají typickou chuť tiramisu, klasické tučné…
Milujete tiramisu, ale vyhýbáte se cukru? Vyzkoušejte jeho odlehčenou variantu slazenou erythritolem! Tenhle dietní dezert si zachovává jemnost krému, chuť kávy i…
Panna cotta je jednoduchý italský smetanový dezert, který se obvykle dochucuje vanilkou. Tentokrát ji ochutíme kávou a po vychladnutí podáváme s rybízovým rozvarem,…
Nejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a…
Placičky je třeba si připravit předem, stejně tak jako dip. Na dip rozmačkáme avokádo vidličkou a smícháme se všemi zbylými ingrediencemi a dáme vychladit. Na placičky…
Velmi rychlý a lahodný kávový likér připravíte pouze z několika málo surovin. Z uvedeného množství připravíte asi 1 litr likéru, který můžete rozlít do menších lahviček…
Velikonoční beránek podle slavného cukráře je dokonale vláčný a skrývá krásné mramorování. Těstu dodá na vláčnosti použití bílého jogurtu a mramorování vytvoříme díky…
Heru vyšleháme s cukry a solí. Přidáme vejce, mléko a mouku s kypř. práškem. Cukr necháme zkaramelizovat a zalijeme opatrně pomalu smetanou a mícháme dokud se nám…
Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak…
Zvolime vhodnou nadobu - ja pouzivam takove ty zamrazovaci krabicky z plastu, muze byt i hranata zapekaci miska a pod. Vejce rozdelime na zloutky a bilky. Do zloutku…
V kastrůlku rozehřejeme olej. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rýži a 1-2 minuty mícháme. Poté zalijeme espresem. Necháme vyvařit…
V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat…
Milovníky kávy jistě potěší poctivá ledová káva s likérem Sambuca a pravou vanilkou. Anýzový likér Sambuca s obsahem černého bezu je tradiční italský alkoholický nápoj,…
Sladké nadýchané vafle k snídani zpříjemní začátek nového dne. Přidáme do nich trochu kávy a kakaa, aby měly výraznější chuť. Vafle podáváme nazdobené podle naší…
Mléko si ohřejeme a ručním šlehačem vyšleháme lehkou pěnu, do té pak přilejeme horkou kávu (espresso) a osladíme.
Sušenky nameleme nebo rozdrtíme a spojíme s máslem v kompaktní hmotu, která se nesmí drolit. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (24cm) a pořádně umačkáme, můžeme…
Do šejkru s ledem nalijeme všechny suroviny, protřepeme a přes sítko nalijeme do sklenice. Můžeme ozdobit kávovými zrny.
Pyré s cukrem a kořením vaříme zvolna asi 10 minut, pak přecedíme.Do sklenice nalijeme sirup, opatrně espresso a navrch horké, napěněné (šlehačem nebo metličkou) mléko.…
Do hrnca nasypeme cukor, pridáme vodu a varíme za stáleho miešania na miernom plameni. Od zovretia varíme ešte 8 minút. V intervale 6-7 minút vyberieme na tanier vždy 1…
V míse prošleháme vejce s cukrem. Ve smetaně rozpustéme sáček Cappuccina a přidáme jedno malé espresso, kakao a špetku skořice. Společně krátce zahřejeme. Mouku smícháme…
Všechny ingredience na drobenku zpracujeme dohromady. Vznikne nám těsto podobné těstu jak na linecké cukroví. Těsto vyválíme na placku, položíme na plech vyložený…