Dortový korpus piškotový na tři způsoby
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 799 kJ / 2 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,68 g |
Tuky | 50,16 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 599 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 389,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Upekla jsem korpus a udělala krém. Vnuk si ho sám naplnil a udělal mléčný marcipán a potáhl ke svým dnešním narozeninám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2020 07:39
MamlajdaD: Moc děkuji, já vše upeču, ale nikdy si nevezmu, mám moc vysoký cholesterol. Přeji pevné zdraví v této době to je nejdůležitější.
15. 4. 2020 22:35
Jaromíra18: Máš moc šikovného vnuka, dort je nazdobený opravdu pekně! Korpus s oříšky? Ten je určitě také moc dobrý! Škoda, že nemůžu sladké! Zhřešila bych nejvýš jedním kouskem, to bych si s chutí dala!
15. 4. 2020 20:18
Mám 3 dortové formy, je mi líto, forma je stříbrná a leskne se, ale ten korpus má nádhernou rovinu, s boulí bych ho sem nedala. Byl vynikající a už není. Díky pečícímu papíru se mi nádherně vyklopí. Díky za radu, ale já ho neřezala, to oslavenec. Já sem nedala vzhled dortu , ale dobrý korpus.
15. 4. 2020 19:27
Dajda:
...ááá nééébo těsto (pokud není moc řídké) ve formě nahrnout od středu k obvodu...
...ááá nééébo těsto (pokud není moc řídké) ve formě nahrnout od středu k obvodu...
15. 4. 2020 19:04
casino: Proti zvednutému středu korpusu je dobré vršek hmoty, když se trochu zapeče, propíchnout na několika místech nožem, aby vyšla pára.
15. 4. 2020 18:57
bod 2 postupu
Přemýšlel jsem při čtení, proč tak složitě připravujete formu před pečením
No, až posléze z fotek jsem pochopil, že vlastně pečete v "hrnci", že
***
Prezentace:
Stává se, že korpus středem vyběhne, či se naopak propadne... Nejlepší řešení je vršek před plněním seříznout
Při porcování je vhodné nůž před každým řezem otřít...
Přemýšlel jsem při čtení, proč tak složitě připravujete formu před pečením
No, až posléze z fotek jsem pochopil, že vlastně pečete v "hrnci", že
***
Prezentace:
Stává se, že korpus středem vyběhne, či se naopak propadne... Nejlepší řešení je vršek před plněním seříznout
Při porcování je vhodné nůž před každým řezem otřít...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 10 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 11 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Fit salát
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 4 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 4 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 5 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: proč se propadne dortový korpus korpus ze tří vajec
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka hladká, kůra citronová, voda, ořechy mleté, káva mletá, mouka
Dortový korpus piškotový na tři způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/901D
6 názorů