Jablečná buchta od Zbyndi
Recept ještě nebyl hodnocenV míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme smetanu a tvaroh. Pak přisypáváme mouku, smíchanou s kypřícím práškem a přiléváme vlažné mléko. Můžeme přistrouhat trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme smetanu a tvaroh. Pak přisypáváme mouku, smíchanou s kypřícím práškem a přiléváme vlažné mléko. Můžeme přistrouhat trochu…
Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s citronovou kůrou, práškem do pečiva a oba cukry.Do mísy přidáme jogurt, vejce, olej a citronovou šťávu.Všechny suroviny smícháme v…
Vejce oddělíme od bílků ze kterých ušleháme sníh.Žloutky utřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem (nechal jsem třít cca 10 minut).Do žloutkového základu postupně…
Mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe…
Vejce oddělíme od bílků ze kterých ušleháme sníh.Žloutky utřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem (nechal jsem třít cca 10 minut).Do žloutkového základu postupně…
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a ostatní suroviny (čokoládu do těsta nastrouháme).Těstem plníme košíčky na muffiny (dávka…
Suroviny na těsto smícháme a pečeme cca 1/2 hodiny při 150 stupních. Upečený dortík vydlabeme tak, abychom vytvořily z korpusu misku.Na náplň dobře promícháme všechny…
Ušleháme bílky se špetkou soli, přišleháme vanilkový a krupicový cukr. Ušleháme žloutky s třtinovým cukrem, pak přidáme šťávu a kůru z citronu. Obě směsi opatrně…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto a necháme ho dobře vykynout (já zadělávám v DP).Zatímco těsto kyne, uvaříme hustý pudink z mléka, žloutku, cukru a…
Nejprve připravíme kokosovou náplň, z vody a cukru při nízké teplotě za občasného míchání svaříme sirup. Přidáme nastrouhaný kokos, mírně osolíme a za stálého míchání…
Maslo rozpustíme a metličkou premiešame s mliekom, medom a kakaom.Do tejto zmesi ručne nalámeme maslové sušienky.Pridáme stúhanú pomarančovú kôru, sekané orechy,…
Dorty jsou zpravidla pečeny k velmi slavnostním příležitostem. A jednou takovou příležitostí je červnový Den otců, který připadá na třetí neděli v měsíci. Tak…
Cuketový perník je neobvyklá, avšak skvělé chutná kombinace tradičního kořeněného perníku s čerstvou a šťavnatou cuketou. Příprava tohoto perníku je velmi rychlá a…
Cuketový perník je neobvyklá, avšak skvělé chutná kombinace tradičního kořeněného perníku s čerstvou a šťavnatou cuketou. Příprava tohoto perníku je velmi rychlá a…
Chcete udělat radost paní učitelce? Nebo potřebujete jen rozesmát kolegyně v kabinetu? Dobrý tip na chutný dort pro paní učitelku českého jazyka je tady. Místo červené…
Chcete udělat radost paní učitelce? Nebo potřebujete jen rozesmát kolegyně v kabinetu? Dobrý tip na chutný dort pro paní učitelku českého jazyka je tady. Místo červené…
Snadný osvěžující koláč s tvarohovou vrstvou a ovocem je to pravé, co v létě můžete servírovat návštěvám k ledové kávě nebo dětem ráno na snídani. Zde je použit rybíz a…
Lehká piškotová roláda potřená nejen pikantním džemem, ale i kokosovým krémem vám zajisté zachutná. V kokosu je obsažena řada minerálních látek a vitamínů pro posílení…
Koláč s více vrstvami udělá radost dětem i dospělým. Korpus je s příchuti kávy a kokosu, na něm pikantní marmeláda, poté jemný vanilkový tvarohový krém a úplně nahoře…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a osolíme je.Obalujeme je v rozšlehaném vajíčku a kokosu smíchaném se strouhankou.Stejně obalíme i banán nakrájený na kolečka.Vše…
Muffiny jsou skvělou volbou jak na školní svačinu, tak i na rychlý víkendový moučník. V tomto receptu je těsto zvláčněno jogurtem a doplněno o směs pomerančové kůry,…
Tento krásný dort připravíme ze dvou druhů korpusů, jeden ochutíme strouhanou kokosovou tyčinkou a kakaem. Pokapeme je rumem, potřeme směsí z lesního ovoce a pařížským…
Jistě, čokoládový dort je známá klasika, kterou zřejmě za život ochutnal už každý. Stále vás ale může velmi mile překvapit svou lahodností. Pokud rádi mlsáte a zároveň…
Valná část palačinek, které spatří světlo světa je udělána z klasické pšeničné mouky. Mnohem zdravější je použít místo ní špaldu nebo jáhly. Zkuste si tyto palačinky…