Jahodový hrk
Recept ještě nebyl hodnocenHrk-hrk dorty jsou oblíbené díky snadné a rychlé přípravě. Obyčejný piškotový korpus s krémem, který stačí připravit protřepaním surovin v nádobě s víkem. V tomto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hrk-hrk dorty jsou oblíbené díky snadné a rychlé přípravě. Obyčejný piškotový korpus s krémem, který stačí připravit protřepaním surovin v nádobě s víkem. V tomto…
Máte už dost suchého vánočního cukroví a chcete si připravit něco neokoukaného? Vyzkoušejte letos plněné vanilkové košíčky, které jsou prostě dokonalé. Linecké těsto,…
Vůně a chuť vánočního punče patří ke svátkům neodmyslitelně tak, jako stromeček nebo linecké cukroví. Pokud punč vůbec neznáte nebo chcete připravit jiný než ten, co…
Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech…
Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Většina z nás miluje jahody a pro své blízké můžeme připravit jahodový dezert i mimo jejich sezónu. Postačí upéct piškotové těsto, potřít krémem z kompotovaných jahod,…
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vešleháme polovinu cukru.Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, vešleháme olej a horkou vodu,…
Sypaný koláč je snadný na přípravu a plný vláčné tvarohové náplně s ovocem. Použijte třeba kompotované jahody nebo čerstvé ovoce dle sezóny. Vůně čerstvě upečeného…
Hledáte recept na sladkou tečku, která potěší celou vaši rodinu? Vyzkoušejte lahodné řezy z listového těsta s meruňkami a jahodami, zalité vanilkovým pudinkem. Tento…
Slijeme šťávu z kompotu a odměříme 170 - 200 ml, pokud je méně tak doplníme vodou. Zahřejeme na zhruba 50 - 55°C a ve šťávě rozpustíme želatinu, na míchání používám…
Uvedené suroviny smícháme a pečeme asi 30 minut na 180 stupňů.
Bábovkou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Oddělíme žloutky od bílků. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Vmícháme opatrně všechny žloutky,…
Hledáte svěží a jemný dezert, který není složitý na přípravu? Vyzkoušejte tuto kefírovou buchtu. Kefíru korpus krásně zvláční, zatímco tvarohový krém dodá příjemně…
Palačinku zlehka potřít marmeládou. Do středu kopeček zmrzliny, ovoce. Svážeme do měšce a svážeme provázkem. Ozdobíme šlehačkou a kakaem, polevou,...dle fantazie.
Cukr a žloutky vyšleháme do husté pěny, postupně přilijeme olej. Zapracujeme do těstíčka mouku,prdopeč a přilejeme šťávu z kompotu.Vymícháme sníh z bílku a vmícháme do…
Šťavnatý a vláčný korpus tvoří základní suroviny a k tomu navíc nastrouhaná mrkev a jablko, mezi nimiž křupou kousky nasekaných ořechů. Tvarohový krém dodá jemnost a…
Vejce si vyšleháme do pěny se 3 lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, potom přidáme zbytek a šleháme do pěny. Přidáme olej, mléko, promícháme a postupně přisypáváme mouku s…
Všechny suroviny kromě pudinků smíchat dohromady,těsto rozdělit na 2 díly, do jednoho vmíchat pudink vanilkový a do druhého jahodový.Do vymazaného a vysypaného pekáče…
Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech (ten největší)…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do polotuha, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Všleháme střídavě žloutky a olej, vmícháme mouku s kakaem. Korpus upečeme…
Na tyto jahodové řezy nepotřebujeme čerstvé jahody, využijeme ty kompotované. Výsledné řezy vypadají opravdu lákavě. Vrstvu kakaového těsta potřeme jemným krémem z…
Roláda může působit jako náročný dezert, ale s tímto receptem ji zvládnete bez problémů připravit i u vás doma. Stačí jen pár jednoduchých kroků a užijete si lahodnou…
Suroviny na těsto spojíme prošleháním, nalijeme na vysypaný pekáček 36x24 cm, upečeme na 175 stupňů. Na ještě teplé natřeme višňovou, jahodovou či rybízovou marmeládu …
Z prísad pripravíme cesto a upečieme palacinky. Tvaroh vymiešame so šťavou ( množstvo podľa druhu tvarohu ) a vanilkovým cukrom. Na každú palacinku dáme 2 – 3 lyžice…