Vánoční punč
Recept ještě nebyl hodnocenVůně a chuť vánočního punče patří ke svátkům neodmyslitelně tak, jako stromeček nebo linecké cukroví. Pokud punč vůbec neznáte nebo chcete připravit jiný než ten, co…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 230 kJ / 55 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,00 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vůně a chuť vánočního punče patří ke svátkům neodmyslitelně tak, jako stromeček nebo linecké cukroví. Pokud punč vůbec neznáte nebo chcete připravit jiný než ten, co…
Máte už dost suchého vánočního cukroví a chcete si připravit něco neokoukaného? Vyzkoušejte letos plněné vanilkové košíčky, které jsou prostě dokonalé. Linecké těsto,…
Velký kus práce se skrývá za nádherně vypadajícími a také skvěle chutnajícími mini dortíčky. Zpravidla se skládají z nadýchaného piškotového těsta, které je pokryto…
Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Vzdušný piškot, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – tento osvěžující zákusek je ideální volbou pro jarní a letní dny. Připravíte ho bez námahy a během chvíle vykouzlíte…
Uvedené suroviny smícháme a pečeme asi 30 minut na 180 stupňů.
Vezmu dortovou formu. Vyskládám ji piškotama, které jsem namočila v kompotové štávě. Skládáme tři vrstvy na sebe. Až mám hotovo naskládám navrch piškot, kompotové jahody…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do polotuha, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Všleháme střídavě žloutky a olej, vmícháme mouku s kakaem. Korpus upečeme…
Veškeré suroviny (pokojové teploty) smícháme v těsto. Nalijeme ho do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.Kompotované jahody necháme v sítku okapat a obalíme v…
Šťavnatý a vláčný korpus tvoří základní suroviny a k tomu navíc nastrouhaná mrkev a jablko, mezi nimiž křupou kousky nasekaných ořechů. Tvarohový krém dodá jemnost a…
Bábovkou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Oddělíme žloutky od bílků. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Vmícháme opatrně všechny žloutky,…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm dortové…
Hledáte svěží a jemný dezert, který není složitý na přípravu? Vyzkoušejte tuto kefírovou buchtu. Kefíru korpus krásně zvláční, zatímco tvarohový krém dodá příjemně…
Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech…
Mascarpone si smícháme se smetanou a vanilkovými cukry. Na dno sklenice dáme jahody i s trochou šťávy z kompotu, na to nandáme krém. Navrch ještě dozdobíme jahodou,…
Bílky oddělíme od žloutků, přidáme špetku soli a vyšleháme do pěny. Přisypeme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Až se cukr rozpustí. Přidáme žloutky a zašleháme. Potom…
TĚSTO 1,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krupice 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky kakaa 1 ananasový kompot( menší) rozmixovat i…
Na tyto jahodové řezy nepotřebujeme čerstvé jahody, využijeme ty kompotované. Výsledné řezy vypadají opravdu lákavě. Vrstvu kakaového těsta potřeme jemným krémem z…
Hrk-hrk dorty jsou oblíbené díky snadné a rychlé přípravě. Obyčejný piškotový korpus s krémem, který stačí připravit protřepaním surovin v nádobě s víkem. V tomto…
Šťávu z kompotu slijeme a doplníme do 2 dl vodou. Vmícháme želatinu a necháme ji cca 15 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme až do rozpuštění želatiny.…
Hledáte recept na sladkou tečku, která potěší celou vaši rodinu? Vyzkoušejte lahodné řezy z listového těsta s meruňkami a jahodami, zalité vanilkovým pudinkem. Tento…
Korpus: V jedné míse vyšleháme celá vejce s cukry (vanilkovými a moučkovým) do pěny. Poté přidáme vanilkové aroma, vodu a šleháme dál. V druhé míse jsme mezitím…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm dortové…
Jahodový dort s čokoládovou polevou je osvěžující dezert, který spojuje jemnou svěžest jahod a bohatou chuť čokolády. Ideální dort pro slavnostní chvíle, nebo jako…