Jahodovo smetanové řezy

plotna Kuchařka: plotna

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 22 názorů

Suroviny

Těsto: Na hluboký plech 40cm na 33cm
6 vajec
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
mléko na zředění dle potřeby
Náplň:
2 kelímky kysané smetany
1 šlehačka
1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
práškový cukr dle chuti
410 g jahod (v konzervě)
Domácí želatina:
1 jahodový pudink
3 lžičky cukru krystal
(500 ml šťáva z konzervy jahod, doplněná do půl litru vodou)
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme ingredience na těsto (žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme vše ostatní. Nakonec sníh z bílků) a upečeme do zrůžovění.

  2. Piškot nejprve hodně vyskočí. Tak se nelekněte. Po vytažení a propíchání špejlí se vrátí na tu správnou výšku. Necháme prochladnout.

  3. Piškot lehce potřeme jah. džemem.

  4. Náplň: vyšleháme sáček ztužovače se 100 ml vlažné vody, přidáme 2 zakysané smetany, ušlehanou šlehačku a scezené jahody z konzervy. Osladíme a znovu vyšleháme. Dáme zatuhnout do lednice.

  5. Na konečnou želatinu svaříme šťávu, pudink a lehce osladíme. Na moučník lijeme vlažné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 718 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodovo smetanové řezy

  • Jakaz Jakaz

    Podobný dělám dost často, v zimě většinou ze zavařených broskví. Usnadňuji si to tím, že koláč nepeču, použiji 200g sušenek, 100g másla a 2 lžíce rumu; podrcené sušenky smíchám s rozpuštěným máslem a rumem a nechám 10 minut zapéct, líp to drží než neupečené. Želatinový ztužovač za studena je výborný, taky ho používám. Většinou dělám jen ovoce smíchané buď s jogurtem a zakysanou smetanou nebo dávám na odlehčení tvaroh a vyšlehanou šlehačku, urovnám a povrch posypu buď strouhanou čokoládou nebo kakaem. Dávám bod, koláč vypadá slavnostně a určitě výborně chutná.:yes:<3

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    Toto vypadá opravdu božsky, hned bych ochutnala ! :yes::yes::-!:-!

    Odpovědět

  • plotna plotna(autorka receptu)

    hosta: OK;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jitus: Pleteš to dohromady - na piškot první vrstva vyšleháš ztužovač Oetker za studena s trochou vody, přidáš zakysanku, ušlehanou smetanu a jahody, natřeš a až ztuhne v lednici dáš další vrstvu - pudink uvařený ve šťávě:-)

    Odpovědět

  • Jitus Jitus(neregistrovaný)

    muzete mi poradit? nechapu ten konec :-)
    jako ze svarim zelatinu a stavu a do toho prisypu ten prasek pudinku a nebo pudink uvarim zvlast podle receptu a pak smicham s tou stavou a zelatinou? moc dekuji za radu

    Odpovědět

  • slunickovin slunickovin

    :-))vypadaji skvěle,dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • plotna plotna(autorka receptu)

    Nejspíš.Asi nikdy nevařila puding :-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    plotna::-D:yes: jestlipak to nebude rukama, "Jano";-):-?

    Odpovědět

  • plotna plotna(autorka receptu)

    Jana:
    No jo:-S.To jsem ji tam asi domalovala když to nejde.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    NEPLÁCEJTE KRAVINY TA VAŠE ŽELATINA NETUHNE ANI PO 3 HODINÁCH.DEJTE RADĚJI NORMÁLNÍ ŽELE NEŽ TENHLE NESMYSL...:-!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ty jsou krásné:-K:-K tento typ moučníků je zkrátka jedinečný:-p;-):yes::yes::-K:-)

    Odpovědět

  • plotna plotna(autorka receptu)

    Děkuji.Hlavně že chutnají.Já jsem je dnes pekla čirou náhodou také.Zítra čekám návštěvu.Ale musela jsem si kousek uříznout.To prostě jinak nešlo.Jsou lehoučké jako pírko.Člověk by snědl půl plechu a ani by nevěděl jak.

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Řezy jsou moc dobré, upekla jsem je k nedělní kávě a všem chutnaly.:-p Určitě posílám bod.;-)

    Odpovědět

  • plotna plotna(autorka receptu)

    Sodovko.To máš pravdu.Z jogurtu jsem krém ještě nedělala, protože si tuto kombinaci nechávám na semifredy.Ale čerstvé jahůdky no teda.To by bylo.:-K

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Dělám různé krémy na podobné moučníky, ale tento ze zakysané smetany a šlehačky mám nejraději.:-p Nelepší je z čerstvých jahod. Rozmixované, čerstvé jahody dodají krému nejenom chuť, ale i nádhernou vůní. :yes: Někdy místo zakysané smetany dávám smetanový, jahodový jogurt. ;-) Posílám +10 a moučník vřele doporučuji vyzkoušet. :yes: :-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jahodove rezy smetanové řezy smetanový řez jahodove rezy se smetanou řezy s jahodami jahodovy rez jahodovo smetanové želé řezy jahodový řez se smetanou a želatinou jahodovo smetanový řez jahodové řezy se smetanou a želatinou jahodové řezy recepty jahodovosmetanové řezy smetanové řezy s jahodami ovocno smetanove rezy jahodovy rez se smetanou smetanový jahodový řez jahodovo smetanový koláč smetanová želatina řezy s jahodama smetanove zele