Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová buchta s náplní

Hledáte svěží a jemný dezert, který není složitý na přípravu? Vyzkoušejte tuto kefírovou buchtu. Kefíru korpus krásně zvláční, zatímco tvarohový krém dodá příjemně nakyslou chuť. To celé pod vrstvou kompotovaných jahod a pudinkové jahodové polevy.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech = 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 151 kJ /
5 055 kcal
Bílkoviny67,31 g
Tuky273,60 g
Vláknina19,71 g
Cholesterol 334 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy571,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Na těsto smícháme všechny sypké suroviny a pak přidáme kefír, olej a vejce. Dobře promícháme, nebo můžeme trochu prošlehat ručním šlehačem. Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím vyšleháme smetanu, pomazánkové máslo, tvaroh a cukr. Krok 5: Na vychladlý moučník natřeme tuto náplň a na povrch narovnáme jahody. Pak uvaříme šťávu s pudinkovým práškem do zhoustnutí a necháme vše trochu prochladnout. Krok 6: Vlahý nalijeme na moučník a rozetřeme po korpusu. Necháme ho v chladu asi 2 hodiny a pak krájíme na kostky.

TIP: Možnosti využití pudinkového prášku

Zveřejněno 22. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová buchta s náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDAJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová buchta s náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDAJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

máme také móóóc rádi:-D:yes: někdy holt človět musí improvizovat nebo vlastně neustále:-p

:-Ddělávám podobné:-pjak už bylo psáno,nikdy nezklamou:-*:yes:

Jaruna18: Jaruško, bezvadný a dobrý řezy:-p máš 5.bod:yes:

Tyhle řezy nikdy nezklamou, jsou vláčné, dobré a v létě moc osvěžující:yes:

Díky Rebeko.S tím metelesku blesku,máš pravdu.Neměla jsem dost tvarohu,tak jsem to takhle namíchala a bylo to fakt dobré.A ta placka je rychlovka a jen jedno vejce,což je dnes akční.Tak díky,ahoj.:-K

krásný moučník.. výborné ingredience, piškot bude díky kefíru krásně vláčný, žádná sušíla:-D:-D:yes::yes:
parádní, metelesku blesku ukládám.. ten si udělám;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kefirova buchta, kefirova buchta s tvarohem, kefírová buchta s pudinkem, kefírová buchta z kompotu, kefírová buchta s jahodami, kefírová a tvarohová buchta, světlá kefírová buchta, kefírová buchta s tvarohem a ovocem, kefírová bábovka, kefírova buchta s ovocem, kefírová buchta bez vajec, kefirova buchta svetla, buchta z jahodoveho kefiru, kefírova placka, kefírová buchta s mákem, kefírová buchta recept, kefírová buchta s jahodama, kefirova buchta s jahody, buchta s pudinkovou náplní, kefírová jahodová buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do perníku, olej, kakao, vejce, kefír, smetana ke šlehání, tvaroh ve vaničce, pomazánkové máslo, cukr moučkový, kompot jahodový, jahody, pudinkový prášek, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu