Slané variace z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenRůzné nápady, jak využít listové těsto na slané chuťovky. Těsto stačí naplnit sýrem, šunkou, slaninou nebo krájenou klobáskou, vytvarovat a upéct. Jednoduše a rychle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 7,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Různé nápady, jak využít listové těsto na slané chuťovky. Těsto stačí naplnit sýrem, šunkou, slaninou nebo krájenou klobáskou, vytvarovat a upéct. Jednoduše a rychle…
Odlehčená varianta krůtího masa vhodného i pro letní grilování. Potřebujete-li shodit nějaký kilogram nebo pokud hlídáte kvalitu a nutriční hodnoty jídla, můžete bez…
Tato oblíbená klasika potěší návštěvy i hosty na oslavách a příprava je tak snadná, že ji zvládne i začátečník. Listové těsto potřené kečupem poklademe sýrem a šunkou,…
Na olivovém oleji orestujeme cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a podle chuti kořením na italská jídla. Přidáme nakrájené žampiony,…
Troubu rozehřejeme na 220°C. Plátky krkovice naklepeme klouby prstů a dáme do marinády ze 4 PL oliv.oleje a koření. Marinujeme cca 20 min. než si připravíme to ostatní,…
Tortilly pomalu vytlačují z našeho jídelníčku ještě nedávno oblíbenou pizzu. Důvodem je, že tortillu lze naplnit čímkoliv, ochutit dresingem zabalit a jíst a odpadá…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Dno zapékací misky vyložíme plátky másla, zasypeme cibulí nakrájenou…
Tento piškotový hřbet politý čokoládou je výborný zákusek ke kávě. Naplnit ho můžeme různě, například drobným sezónním ovocem, čokoládou či ořechy. Do těsta můžeme…
Těsto propracujte - ruční hnětení potrvá cca 10 minut, aby bylo krásně vláčné a hladké. Pak ho nechte ve fólii a nebo přikryté miskou odpočinout asi půl hodiny. . Co…
Toto jednoduché jídlo připravíme během chvíle. Špagety podáváme s restovanou směsí papriky, zauzené šunky, jarní cibulky a medvědího česneku. Italská směs koření dodává…
Cukety podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme středy. Dáme je do olivovým olejem vymazané zapékací misky nebo pekáčku, osolíme a opepříme.Na olivovém oleji zpěníme…
Kotlety naklepeme,na okrajích a okolo kosti nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, dáme ital. koření. Na teplé pánvi opečeme anglickou až pustí tuk, vyjmeme,…
Krůtí maso nakrájíme na menší kostky a dáme aspoň na 2-3 hodiny marinovat do lednice spolu s olejem ze sušených rajčat a italským kořením.Gnocchi uvaříme v osolené vodě…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Po uvaření je propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme mozzarelu, rajčátka a dáme do mísy.…
Šťavnaté kuřecí maso je pečené spolu s jemnými bramborami, křehkou cuketou a aromatickými žampiony, čímž vzniká směs, která je ideální pro rodinné večeře i slavnostní…
Kralika naporcujem a jednotlive kusy obalim v polohrubej muke. Na rozpalenom oleji porcie opeciem a odlozim na teple miesto. Do zbytku oleja rozprazim nakrajanu slaninku…
Nejdříve podle návodu uvaříme gnocchi. Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme na trochu oleje zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, majoránku, italské bylinky,…
Italská pizza je oblíbená po celém světě. V tomto receptu pro přípravu použijeme žitnou mouku a droždí nahradíme práškem do pečiva. Příprava tak bude rychlejší, protože…
Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, položíme na plech polejeme množstvím oleje tak, aby hranolky plavaly, osolíme, posypeme kořením a dáme do trouby péct. Kuř.…
Do velkého hrnce dáme 1 lžíci olivového oleje a při střední teplotě ohřejeme. Přidáme mleté maso a asi 4 minuty mícháme, dokud mleté maso není upečené do hněda. Scedíme…
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme mleté maso, necháme podusit, osolíme, opepříme.Poté přidáme rajský protlak, kečup (já dávám čtvrtku kečupu), necháme vařit, přidáme…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a okořeníme oblíbeným italským kořením. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na nich opečeme kuřecí maso, (nejprve kůží dolů), po obou…
Kotletky ze selete nasekáme na cca 2 cm široké porce i s kůží, která je velmi tenká a následně po upečení velmi lahodná. Kotletky osolíme a posypeme směsí koření bylinek…
Bramboru si dáme celou ve slupce vařit do osolené vody. Mezitím si spařím 3/4 rajčete (klidně i celé a na ozdobu si nakrájíme druhé). Odstraním zněj slupku a v…