Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské špecle

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min příprava)

28. 5. 2014 11:23

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 237 kJ / 535 kcal
Bílkoviny41,28 g
Tuky37,68 g
Vláknina1,82 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 426 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy6,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Anna Kocikova

29. 5. 2014 20:13

Jana Remkova:Já vím;-)pročítám vše poctivě:-D

JanaDorazinova

29. 5. 2014 16:00

Anna Kocikova: U mne byl základ v Kauflandu ! :-D

Anna Kocikova

29. 5. 2014 13:13

Lákavé foto na chutnou dobrotu,mňam:-p:yes::-K

Nevím,jak v Bavorsku,nebo jinde dělají špecle,ale já dělávám z mouky,vajec a mléka(vody).Pokud dělám gnocchi,tak základ je mouka a vařené brambory:-)

JanaDorazinova

29. 5. 2014 12:23

Irrena:;-) díky

Irrena

29. 5. 2014 11:54

Krásný recept:yes:

Dajda

29. 5. 2014 11:20

spagetka: Špagetko, Vy asi myslíte tohle jídlo: de.wikipedia.org/wiki/Schupfnudel. Taky se prodává v Lidlu. Vůbec ale neznám český nebo počeštěný název. V Čechách by to asi byly opravdu šišky. Špecle snad mohou být taky bramborové, ale ty pravé jsou vlastně noky, takže mouka, vejce, mléko. Mám je taky moc ráda, hlavně k masu s omáčkou z červeného vína, ale zatím jsem je nikdy nezkoušela dělat, buď jsem si je přivezla z Německa nebo koupila v Čechách, teď už tu bývají, v Lidlu nebo se Sparu.

JanaDorazinova

29. 5. 2014 10:06

Majka8: My máme rádi i gnocchi, špecle jsme měli poprvé:-)

Majka8

29. 5. 2014 00:41

Jana Remkova:Gnocchi doma nechtějí,ale špecle si vozím z Německa a ty naprosto zbožňujeme...dokonce jsem vyrobila domácí,první pokus nic moc,ale už se daří:-))recept určitě vyzkouším,vypadá víc než dobře:yes::yes::yes:

JanaDorazinova

28. 5. 2014 23:54

dzungila: Ani mne nenapadlo něco přepisovat.:-))Gnocchi jsou gnocchi a špecle jsou špecle:-D a nevidím jediný důvod, proč by to mělo být jinak :-)

dzungila

28. 5. 2014 22:32

Taky bych nepřepisovala název a se špeclema by mi to určitě chutnalo.;-) Super foto, Jani.:yes:

JanaDorazinova

28. 5. 2014 21:40

Jitkas: díky :-)

Jitkas

28. 5. 2014 20:37

Nevim proc by to mela prepisovat na gnocchi, kdyz jsou to specle, mimo jine v Italii je delaji zrovna tak jako v Bavorsku ci jinde. Tedy mouka (mouka - v Italii hladka), vejce, voda,sul). Je to "narodni" jidlo v provincii Jizni Tyrolsko. Omacku by udelali urcite bez sojovky, to ano, mozna by pridali i cesnek, kapary by urcite merili na lzice ne na pocet, ale jinak racept je hodne italsky.

Danca

28. 5. 2014 20:05

Mně je úplně "buřt", jak se to jmenuje ( prosím, nebijte mě za to!:-D ), vypadá to skvěle a mám na to chuť!!!:-p:-p:yes:

Péťa

28. 5. 2014 18:25

Mně se recept i foto moc líbí.:yes: .Paní Jano, přepište špecle na gnocchi a bude to. :-))

1974andrea

28. 5. 2014 16:14

Jana Remkova:Ahááá, já myslela, že to bylo z té kuchařky, jak tady píšeš;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špecle recepty špecle recept špecle s omáčkou špecle jak se dělají špecle recept na specle recept specle špecle po tyrolsku pravé špecle kapary wikipedie recepty špecle špecle foto špecle lidl recepty na špecle co jsou specle spercle recepty špecle -recepty špecle s hříbky www majka 57 recepty italské kuchyně

Suroviny: maso mleté, olej olivový, cibule, sůl, pepř, koření oregáno, koření chilli, koření italské, omáčka sojová, bazalka čerstvá, olivy, žampióny, rajče, sýr, špecle

TopRecepty.cz

Italské špecle

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9vB