Zapečené rajské kotlety

mysulka Kuchařka: mysulka

4 porce Vepřové maso 31 názorů

Suroviny

4 vepřové kotlety
hladká mouka
125 g másla
2 cibule
6 větších žampionů
250 ml rajčatového pyré
250 ml smetany
4 lžíce nastrouhaného sýra Gran Moravia ( může být i parmazán)
pepř
sůl
grilovací koření (nebo jiné, podle chuti)
směs italských bylinek
olej
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Dno zapékací misky vyložíme plátky másla, zasypeme cibulí nakrájenou na plátky, naskládáme maso a dáme zakryté dusit do trouby asi na 20 minut.

  2. Žampiony nakrájíme na plátky, smícháme s rajčatovým pyré a smetanou, osolíme, opepříme, dáme trochu bylinek a chvilku povaříme. Směs nalijeme na kotlety a zapékáme přibližně 30 minut.

  3. Před koncem ještě posypeme polovinou sýra a necháme rozpustit. Zbytek sýra nasypeme na maso při podávání. Podáváme s rýží, kuskusem, nebo i brambory.

Poznámka

Upravený recept z knihy - Zapékané pokrmy.

V původním receptu byl kečup, sterilované žampiony a vlastně jsem použila i jiný sýr. Maso je moc dobré, není vyušené a vytvořila se výborná štáva.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 407 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené rajské kotlety

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: zapečené kotlety zapečená kotleta kasovita strava recepty recepty na kašovitou stravu kotleta recept recepty kasovita strava zapečené kotlety s rýží pokrmy z kotlety zapékané vepřové kotlety s rýží kašovitá strava kotleta recepty kotlety recept zapékané kotlety kotlety zapečené zapečené pokrmy kašovitá strava - recepty zapečené kotlety se žampiony zapečená vepřová kotleta recept kašovitá strava zapečené kotlety recept