Kuře pečené v zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenLákavě barevná směs zeleniny zdobí pečené kuře - už jen pohled na toto jídlo probouzí naše chuťové pohárky. Zeleninu před pečením orestujeme, díky tomu získá mnohem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 084 kJ / 498 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 10,00 g |
| – nasycené | 4,00 g |
| – nenasycené | 5,00 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 40,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,00 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Lákavě barevná směs zeleniny zdobí pečené kuře - už jen pohled na toto jídlo probouzí naše chuťové pohárky. Zeleninu před pečením orestujeme, díky tomu získá mnohem…
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť, proto můžete popustit uzdu fantazii a experimentovat s jeho dochucováním. Připravili jsme pro vás tip na výbornou pikantní marinádu s…
Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
Z listového těsta nemusíte připravovat jen jablečný štrúdl. Vyzkoušejte recept na jednoduchou slanou pizzu, která je připravená během chvilky. Hodí se i na dětskou…
Domácí gyros není žádná věda. Šťavnaté kuřecí maso naložené v jogurtové marinádě s bylinkami vás přenese rovnou na středomořskou dovolenou. Podávejte ho s domácím…
Kotlety naklepeme, ale ne příliš. Snažíme se, aby byly aspoň 8 mm vysoké, jinak by se vysušily.Z oleje a koření smícháme marinádu.Kotlety mírně osolíme a potřeme je…
Špagety jsou snad nejoblíbenější verzí těstovin napříč celým světem. Pokud k nim připravíte rychlou snadnou a velmi chutnou rajčatovou omáčku, nejlépe z vyzrálých…
Geniální univerzálnost listového těsta snad ani není potřeba zmiňovat. Nejen, že z něj připravíte výborné moučníky, ale také lahodné slané koláče, záviny a další…
Maso z lososa je samo o sobě velmi chutné, proto je vhodné připravovat jej jen velmi jemně dochucené, aby koření nepřebilo přirozenou chuť rybího masa. Třeba právě s…
Makrely sice nejčastěji konzumujeme jako součást pomazánky, ale i pečené jsou jednoduše úžasné. A nejlíp, když je připravujete venku. Máme pro vás recept na makrely…
Kuřecí prsa v luxusní marinádě, která zabrání jejich vysušení. Připravíme si lahodnou kombinaci, která z fádního kuřecího masa učiní dokonalé jídlo jak na oběd, tak na…
Máslová dýně se perfektně hodí k masu či rybám. Je však především vhodná na pečení. Má krásnou oranžovou barvu a intenzivní chuť. Netradiční hranolky z máslové dýně…
Kdo by odolal snadnému receptu, který vás zavede do slunné Itálie? Jemné bramborové noky s restovaným masem jsou zapečené ve smetanové omáčce plné těch nejlepších sýrů.…
Špagety s mletým vepřovým masem zvládnete uvařit i během hektických dnů, ale přijdou k chuti i jako nenáročný oběd na chalupě. Na výběru masa si dejte záležet, na chuti…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Pomalý hrnec se stává součástí naší kuchyně, protože nám skutečně pomáhá a šetří čas. Je možné v něm připravovat i tzv. minutky. Maso ochucené oreganem a ajvarem…
Jehněčí maso nepatří mezi často využívané druhy masa v kuchyni. Nejčastěji se připravuje na Velikonoce. Obsahuje však malé procento tuku a klíčem k jeho plné chuti je…
Nesmrtelná klasika v podobě pizza šneků. Jsou oblíbené napříč generacemi a hodí se pro každou příležitost, ať už slavíte Silvestra nebo narozeniny dětí. Ať jich upečete…
Těstoviny s omáčkou inspirovanou boloňskou můžeme připravit i v bezmasé verzi. Maso nahradíme červenou čočkou. Omáčka díky zelenině chutná skvěle a připravíme ji mnohem…
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…
Oblíbenou pizzu s náplní dle vlastní chuti si snadno a rychle můžete připravit i sami doma. Nemusíte ani sahat po kynutém těstu. Vyzkoušejte těsto z pomazánkového másla,…
Jídlo z jednoho pekáčku vám vždy ušetří čas a můžete spolu zkombinovat vše, co máte rádi. Kuřecí prsa zapečená s bramborami, cibulí a krémovou omáčkou ze zakysané…
Lilek není chuťově příliš výrazný, ale zapečený s kořeněným mletým masem a balkánským sýrem je opravdu vynikající. Pokud máte velkou úrodu lilku, využijte skvělé…
Kuřecí gumbo je tradiční pokrm pocházející z jižní části Spojených států, konkrétně z oblasti Louisiany. Toto syté a aromatické jídlo kombinuje šťavnaté kousky kuřete se…