

Losos na bylinkovém másle
Suroviny 4 porce
- 4 porce lososa (v současné době se prodávají kostry z lososa, velmi levně a skutečně velkým množstvím masa)
- 1 citron
- sůl
- drcený kmín
- bazalka
- oregano
- olivový olej
- bylinkové máslo
Postup přípravy receptu
Porce lososa umyjeme, pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Po 20 minutách lososa osolíme, lehce okmínujeme drceným kmínem a posypeme bazalkou a oreganem (případně i jinými bylinkami).
Na pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a porce lososa vložíme na rozpálenou pánev. Protože je tato ryba dosti tučná, smažíme ji bez dalšího obalení v mouce, aby tuk v rybě nezůstával uzavřený.
Lososa smažíme asi 5 minut z každé strany. Když rybu obrátíme, položíme na ni slabý plátek bylinkového másla, aby se roztekl.
Hotové porce ryby rozdělíme na talíře, pokapeme citronem a podáváme s vařenými bramborami ochucenými taktéž bylinkovým máslem.
Poznámka od kuchařky
Pro nevěřící přidávám fotku syrového masa - je to fakt losos a žádná červená paprika
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos na bylinkovém másle
-
Výtečný oběd
měli jsme se šťouchanými brambory dávám rozmazanou fotku
-
To musela být úžasná kvalita lososa, když to na talíři vypadá jak přejetá slepice
-
Na to ze jsem delal poprve lososa tak jsem mimoradne spokojen ruzove maso jako samet. Chtelo se mi ho zaramovat do vystavni skrine
-
Fakt luxus. Udělala jsem k tomu šťouchané brambory s jarní cibulkou a troškou smetany a domácí bylinkové máslo... teda... bylo to jak z čtyřhvezdičkové kuchyně
Děkuji za super recept, dnes večer dělám znovu
-
Práve dojedený
s rukolovým šalátom nemal chybu
len sa tak po ňom zaprášilo
-
Super, vypadá dobře bodík pro tebe...
-
......6
-
Tohle také dělávám, tedy z filetů (také kvůli dceři - nebývají tam kosti), takže vím, že to výborný způsob úpravy a posílám bod
.
-
Samé ryby dnes, mňam!!
-
Lososa miluju, s bylinkovým máslíčkem bude určitě vynikající
-
Kroupovko jsi super
dávám bod