

Grilovaná kuřecí prsa Toronto
Suroviny 4 porce
- 4 ks kuřecí prsa
- sůl
- (Na marinádu)
- 5 lžic obyčejné plnotučné hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregána (nebo velká hrst čerstvého)
- trocha čerstvé petrželky (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Vyšší části kuřecích prsou opatrně rozřízneme, aby jsme měli stejně vysokou "placku". Na vrchní straně uděláme slabé zářezy.
Osolíme je z obou stran a potřeme je připravenou marinádou, kterou jsme připravili z výše uvedených surovin.
Stačí nechat hodinku odležet na chladném místě.
Poznámka od kuchařky
Prsíčka jsou vynikající na venkovním grilu. Jsou lehce pikantní a je to fáákt žraso:-)
Zdroj: Vaření.cz Velmi děkuji kuchařce "Koky" za skvělou inspiraci.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grilovaná kuřecí prsa Toronto
-
výborný recept , nenáročný na přípravu a opravdu jsme si velmi pochutnali
-
ahoj kuchařinky, díky za zveřejněné recepty. Přestože mám spoustu knih - kuchařek, obracím se s důvěrouna vytisknuté a vyzkoušené recepty. J e to rychlejší než listovat-hledat v knížce. Tento recept mě zaujal a jdu teď hned maso naložit a budem griloat. Už se s dcerou a vnukem (on rád a dobře griluje. Můžeme vřele doporučit oba receptyna kuřecí křidélka.
S přáním dobré chutí všem kdo nyní vaříte a hezké slunné dny. Blanka z Kolína -
Luxus, fakt jsem si pošmákl
-
Když jsem zde měl naposledy dceru mého vzdálenějšího příbuzného,tak říkala,že se tatínkovi stýská po naší plnotučné horčici.Když jela domů,tak nakoupila a měla strach,jestli jí to na jejich letišti neseberou.Pak psala,že to dopadlo dobře
Zapomněl jsem napsat,že žije v Scarboroux (tuším,že se to takhle nějaké píše) Kanada.
-
DĚKUJÍ ZA DOBRÝ RECEPT Večer ho budeme grilovat maso je naložené .Ještě jednou děkují
-
Mnamka! Ještě ted si olizuju rty, bylo to výborný!
Ukládám a příště vím, do čeho prsíčka naložit.
-
-
Vypadá to velmi jedle
dobrá inspirace
+
-
-
Bibinko, já taky nakládám přes noc, ale včera jsem přišla z práce a byl vysloven nápad, že by jsme si mohli udělat něco na ohni. Tak jsem měla málo času, ale překvapilo mě, že hodinka stačila.Ta marináda je pikantní. Možná v tomto případě by marinování přes noc bylo na škodu. To kuřecí zas až tak moc nepotřebuje. Vepřové a hovězí samozřejmě potřebuje dýl
-
ivetko, taková masíka u nás přes léto milujeme a já všechno do těch marinád nakládám přes noc-hezky to maso nasákne a olejem zkřehčí. Druhý den se griluje a potírá. Jinak každý podle svého a ty máš.boda
-
nooo, to věřím, že je to žraso
ono to totiž přesně tak vypadá