Řecké menu - gyros, tzatziki, řecký salát, pita
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční gyros, osvěžující tzatziki, autentický řecký salát plný čerstvé zeleniny a křupavá pita – to vše dohromady tvoří neodolatelnou kombinaci chutí, která vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční gyros, osvěžující tzatziki, autentický řecký salát plný čerstvé zeleniny a křupavá pita – to vše dohromady tvoří neodolatelnou kombinaci chutí, která vás…
Těstoviny s omáčkou inspirovanou boloňskou můžeme připravit i v bezmasé verzi. Maso nahradíme červenou čočkou. Omáčka díky zelenině chutná skvěle a připravíme ji mnohem…
Kdo by odolal snadnému receptu, který vás zavede do slunné Itálie? Jemné bramborové noky s restovaným masem jsou zapečené ve smetanové omáčce plné těch nejlepších sýrů.…
1. V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 až 5 minut. Přidáme česnek a smažíme asi další 1…
Brokolicové kuličky se sýrem dokonale nahradí masový oběd. Můžete je podávat s míchaným listovým salátem a oblíbeným dresinkem nebo dipem. Oblíbené smažení je zde…
Vyzkoušejte placičky z dýně hokaido, opět trošku jiné, možná o něco málo zdravější díky použitým surovinám. Příprava není náročná časově, jen chvíli se zdržíte u smažení…
Masová směs:Na 2 PL oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme jen asi další minutu.K cibuli přidáme mleté maso a rychle orestujeme, asi 5 minut.Přidáme…
Špagety s mletým vepřovým masem zvládnete uvařit i během hektických dnů, ale přijdou k chuti i jako nenáročný oběd na chalupě. Na výběru masa si dejte záležet, na chuti…
1. Fazole přes noc namočíme do vody a druhý den je uvaříme podle návodu do měkka. 2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a maso. Orestujeme dohněda, asi 5 minut,…
Z tuňáka slijeme šťávu a dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme mozzarellu, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle.Dále přidáme vejce, hořčici, prolisovaný…
Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do mísy. Brambory řádně omyjeme, nakrájíme na…
Buchty nemusíme připravovat jen na sladko. Výborné jsou i slané, plněné uzeným masem. Připravíme je z kynutého těsta, do kterého zabalíme náplň z masa, smažené cibulky a…
Zelenina by měla být hojně zastoupena v našem jídelníčku. Velkou porci této složky tak můžeme sníst třeba jako salát. Na ten smícháme pekingské zelí, mrkev, okurku a…
Zbylo vám pečivo? Nabízíme jednoduchý recept na perfektní využití starého pečiva. Rychle vykouzlíte svačinu či večeři. Stačí doplnit zeleninovým salátem a už si můžeme…
Přípravu tohoto dobrého slaného koláče zvládne i začátečník. Jako základ použijeme koupené listové těsto, které potřeme rajčatovým protlakem, na něj naneseme šunku,…
Salát z červené řepy je skvělá svačina pro ty, kteří si chtějí dát něco zdravého a výživného. Díky dochucení česnekem a oreganem chutná i voní skvěle. Připravený je…
Flank steak patří mezi chuťovky a lahodné druhy steaků. Jednoduše okořeněný kus masa ugrilujeme, nakrájíme na plátky a přelijeme pikantní a svěží chimichurri omáčkou z…
Vegetariánský pokrm je plný zdraví prospěšných živin a vitamínů. Přirozeně bezlepková pohanka je zapečená s brambory a zeleninou. Vše doplňuje lahodná smetana a…
Jídlo z jednoho pekáčku vám vždy ušetří čas a můžete spolu zkombinovat vše, co máte rádi. Kuřecí prsa zapečená s bramborami, cibulí a krémovou omáčkou ze zakysané…
Hutná, vydatná a plná poctivých ingrediencí – to je pořádná chlapská polévka, která zasytí a zahřeje. Ideální volba pro ty, kdo mají rádi výrazné chutě a nekompromisní…
1) Všechny ingredience na dresink smícháme a necháme chvíli uležet. Dresinkem pak přelijeme zamíchanou zeleninu a můžeme podávat.
Gnocchi uvaříme dle návodu. Slijeme a vsypeme na pánev s rozpuštěným máslem. Osmahneme do zlatova. Přidáme kysanou smetanu, oregano, cayenský pepř a promícháme.…
Nejprve se vrhneme na kuličky. Do mísy dáme mleté kuřecí maso, do něj nastrouháme na hrubém struhadle mozzarellu, dále přidáme oloupané a na jemno nastrouhané brambory,…
Klobásu nakrájíme na kolečka, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno. Fazole červené i bílé slijeme. V hlubší nádobě rozehřejeme olej, orestujeme pokrájenou cibuli s …