Biskupský chlebíček
Recept ještě nebyl hodnocenBiskupský chlebíček je sváteční moučník s kandovaným ovocem, který se peče zejména na Vánoce. Je ale tak lahodný, že si ho s chutí upečete i během roku. Obvykle se peče…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Biskupský chlebíček je sváteční moučník s kandovaným ovocem, který se peče zejména na Vánoce. Je ale tak lahodný, že si ho s chutí upečete i během roku. Obvykle se peče…
Crinkles jsou velmi oblíbené křehké sušenky, které se doslova rozplývají na jazyku. Nejčastěji se setkáváme s jejich čokoládovou verzí. Zkuste si podle našeho receptu…
Cuketový koláč má mnoho podob. Vždy je vláčný díky hmotě a obsahu tekutiny v cuketě. Ve zdejším receptu přidáváte navíc jemné lískové oříšky a navrch dozdobujete ještě…
Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí…
Ovoce již pomalu začíná dozrávat a tak se kvapem blíží letní sezona, kdy nejoblíbenějším moučníkem jsou ovocné koláče. Koláč z podmáslí krásně voní po jahodách a díky…
Ovocný koláč z jogurtového těsta s drobenkou je ideální letní dezert – vláčný, jemně nakyslý a plný sezónního ovoce. Jogurtové těsto je jednoduché na přípravu, krásně…
Domácí drobné pečivo je potěšením pro chuťové pohárky. Zvlášť, když se na jeho přípravu použije kvásek. Toto sýrové pečivo je nadýchané, propečené dokřupava a na svém…
Pokud patříte mezi milovníky máku, tento moučník si zajisté najde své pravidelné místo ve vašem repertoáru. Maková buchta s krásně vonícím vanilkovým krémem a ořechovou…
Skleněná buchta je nejen pastvou pro oči, ale i požitkem pro chuťové pohárky. Spojení vláčného korpusu, hebkého tvarohového krému a broskví pod průhlednou vanilkovou…
Vzdušný korpus, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – kombinace, která nikdy nezklame. Jahodovo-šlehačkový dort je osvěžujícím zákuskem, který si zamilujete po prvním…
Upečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
I mlsat můžeme zdravě, stačí použít ty správné suroviny. Místo cukru přidáme med a banány, mouku nahradíme ovesnými vločkami. Výborné sušenky s čokoládou, ořechy a…
Všichni jistě znáte tradiční velikonoční mazanec z vláčného kynutého těsta. Pokud ale nemáte čas nebo se práce s droždím vyhýbáte, vyzkoušejte recept na tento tvarohový…
S příchodem léta se pojí i sklizeň krásně červených a sladkých jahod. Vsaďte na klasiku a upečte krásně nadýchanou bublaninu se zakysanou smetanou. Tento sladký moučník…
Snadný drobenkový koláč s pudinkem a rebarborou připravíte během chvilky a pochutná si na něm celá rodině. Pokud nemáte rádi rebarboru, klidně ji nahraďte oblíbeným…
Receptů na kefírové moučníky jsou desítky, jedno je ale všechny spojuje - díky kefíru jsou příjemně vláčné a nedrobí se. Doplnit je můžeme ovocem podle vlastní chuti a…
I bez lepku si můžete pochutnat na skvělé buchtě. Stačí použít vhodnou mouku, jako v tomto receptu. Z jogurtového těsta, zajímavé kombinace rebarbory a borůvek a spousty…
Nejprve připravíme těsto: Do mísy dáme tvaroh, mléko, olej, 1 vejce, krupicový a vanilkový cukr a všechno spolu dobře rozmícháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s…
Tento moučník je spojením jemného těsta s plody sezónního ovoce a šťavnatým drobenkovým křupáním. Drobenku můžeme dále vylepšovat podle druhu použitého ovoce přidáním…
Třívrstvý koláč vás nadchne. Suroviny na korpus odměříte pomocí skleničky, krém z tvarohu je velmi jednoduchý a snadný na přípravu a poslední pudinková vrstva, s…
Knedlíčky ze strouhaných syrových brambor dokážou hravě zastoupit i skromnou večeři. Stačí k nim přidat kousek uzeného, smaženou cibulku nebo brynzu. Skvěle poslouží i…
Houbové lívance jsou originálním a chutným způsobem, jak využít čerstvé houby. Ideální jako lehký oběd, večeře nebo originální předkrm. Stačí pár základních surovin a…
Smíchat všechny suroviny a dát na 1 hod do ledničky. Vyválet tenké těsto, skleničkou uděláme kolečka, dáváme na pečící papír. Pečeme na 180 °C na 8 minut.
Cukr, vejce, olej, kompot i se šťávou promícháme, nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.Na vymazaný moukou vysypaný vyšší plech směs nalijeme a upečeme.