Slovenské pagáče

Simply Food Kuchařka: Simply Food

Doba přípravy: 60 minut bez kynutí těsta 30 kousků Slané pečivo 2 názory

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
250 g másla
180 g kysané smetany
7 g sušeného droždí
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 žloutek
1 lžička soli
1 lžíce cukru
1 vejce na potření
sezamová zrníčka na posypání (není podmínkou)
Náplň zvolte dle vlastní chuti:
strouhaný tvrdý sýr
čerstvý sýr
brynza
slaný tvaroh
sladký tvaroh s rozinkami
mleté škvarky
cibulka(vlastní fantazii se meze nekladou)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte žloutek, změklé máslo a kysanou smetanu a vypracujte pevné a hladké těsto. Mísu překryjte potravinovou folií a dejte na 12 hodin do ledničky.

  2. Těsto vám v lednici mírně nakyne a stane se vzdušnější. Po vytažení z lednice těsto rozválejte na pomoučněném vále na 1 cm tlustý plát. Polovinu rozváleného těsta posypte zvolenou ingrediencí. Já jsem zvolila čerstvý ovčí sýr a jarní cibulku.

  3. Plát těsta přeložte na polovinu, tak aby jste sýr zakryli. Plát opět lehce rozválejte na 1 cm a celý postup opakujte. Tímto způsobem těsto přeložte minimálně 3x až 5x.

  4. Originál pagáče jsou vykrájená kolečka. Bylo mi ale líto plýtvat těstem a proto jsem těsto nakrájela na kostičky 5x5 cm. Nakrájené těsto potřete vejcem a posypte sezamovými zrníčky.

  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů a nechte péct dozlatova.

  6. Slibuji, že vám začnu fotit i postupy :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slovenské pagáče

Tématické fráze: pagáče slovenské škvarkové pagáče škvarkové pagáčky slovenské pagáčky slovenské pagacky slovenské pagáče z brambor recept na pagace slovenské recepty pagace recept syrové pagáče slovenské pečivo pagáče bez kynutí pagáčky recept slané pagáče slovencke pagáče slovenské sýrové pagáčky pagáčky bez kynutí pagač slovenenske pagáče slovenské pagáčiky