Barončiny řezy
Voňavé máslové těsto, které se nastrouhaná na plech a mezi tím šťavnatá vrstva jablíček se skořicí a jemný bílkový sníh - to jsou barončiny řezy. Také je můžete znát pod názvem hraběnčiny. Ať už je název jakýkoliv, výsledný moučník je opravdu delikatesa.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 145 kJ / 4 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,32 g |
Tuky | 188,36 g |
Vláknina | 38,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 798 mg |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 612,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, cukru, žloutků, hery a prášku do pečiva uděláme těsto a dáme do lednice.
Krok 2: Mezitím oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.
Krok 3: Z těsta oddělíme 1/3 a dáme zpět do lednice.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Plech vymažeme a 2/3 těsta rozválíme na plech.
Krok 6: Poklademe jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Krok 7: Z bílků ušleháme sníh, který naneseme na jablka.
Krok 8: Zbytek těsta nastrouháme na sníh a dáme do trouby péct při 180 °C na 45 minut.
Zveřejněno 24. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barončiny řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzw6
Moje poznámka
Barončiny řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzw6
Nejnovější recepty
Jáhlová kaše s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Velikonoční piškotová vajíčka zdobená čokoládou a marcipánem
Přidáno před 16 hodinami
Karamelová lízátka pro koledníky
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vajíčka s marcipánem
Přidáno před 17 hodinami
Škvarková pomazánka s ředkvičkami
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční lízátka
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory se sýrem, pórkem, šunkou a krkovičkou
Neregistrovaný před 5 minutami
Tvarování rohlíků
Neregistrovaný před 7 minutami
Croissanty
Neregistrovaný před 10 minutami
Marinované kuřecí vykostěné stehno na pórku se smetanou (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 13 minutami
Vietnamský bůček Bún Chá
Neregistrovaný před 18 minutami
Mléčná poleva
Neregistrovaný před 18 minutami
Česnekové řízečky z hovězího srdce
Neregistrovaný před 23 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Neregistrovaný před 27 minutami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Neregistrovaný před 29 minutami
Polévka z červené čočky s kokosovým mlékem
Neregistrovaný před 34 minutami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka,
řezy z hery,
barončin koláč,
vynikající řezy a moučníky recepty s foto,
výborné meruňkové řezy,
hraběnčiny řezy s meruňkami,
vyborné řezy na plech,
řezy na plech,
recept na řezy,
hraběnčiny řezy na plech,
recepty z hery,
hraběnčiny řezy z hery,
výborné hraběnčiny řezy,
top řezy recepty,
kakaový hraběnčin koláč z héry,
řezy,
hraběnčiny řezy,
řezy recept,
řezy z jablek
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
tuk hera,
vejce,
prášek do pečiva,
jablko,
skořice,
cukr vanilkový,
tuk
Komentáře (35)