Barončiny řezy
Voňavé máslové těsto, šťavnatá vrstva jablíček se skořicí, jemný bílkový sníh - to jsou barončiny řezy. Také je můžete znát pod názvem hraběnčiny. Ať už je nazvete jakkoliv, výsledný moučník je opravdová delikatesa.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 145 kJ / 4 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,32 g |
Tuky | 188,36 g |
Vláknina | 38,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 798 mg |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 612,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prosáté mouky, cukru, žloutků, másla (nebo Hery) a kypřicího prášku ručně vypracujeme těsto.
Krok 2: 1/3 těsta oddělíme, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 zabalíme do potravinové fólie a uložíme do lednice asi na 30 minut.
Krok 3: Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 5: 2/3 těsta rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku ho přeneseme na plech.
Krok 6: Poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Krok 7: Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na jablka.
Krok 8: Zbylou 1/3 těsta vyjmeme z mrazáku a nastrouháme na sníh.
Krok 9: Moučník vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut dozlatova.
Krok 10: Po upečení necháme moučník vychladnout a krájíme na úhledné řezy.
Zveřejněno 24. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barončiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzw6
Moje poznámka
Barončiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzw6
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 12 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 14 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Markeeta před 7 minutami
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 7 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 8 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 9 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 10 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 10 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 11 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 12 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 12 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka,
řezy z hery,
barončin koláč,
vynikající řezy a moučníky recepty s foto,
výborné meruňkové řezy,
hraběnčiny řezy s meruňkami,
vyborné řezy na plech,
řezy na plech,
recept na řezy,
hraběnčiny řezy na plech,
recepty z hery,
hraběnčiny řezy z hery,
výborné hraběnčiny řezy,
top řezy recepty,
kakaový hraběnčin koláč z héry,
řezy,
hraběnčiny řezy,
řezy recept,
řezy z jablek
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
skořice,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (35)