Perníčky z ječné mouky
Recept ještě nebyl hodnocenPerníčky můžeme upéct z klasické bílé mouky, ale také z dalších variant, jako je třeba ječná mouka. Ta má v sobě spoustu vitamínů a minerálů a je prospěšná pro zažívání.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Perníčky můžeme upéct z klasické bílé mouky, ale také z dalších variant, jako je třeba ječná mouka. Ta má v sobě spoustu vitamínů a minerálů a je prospěšná pro zažívání.…
Pokud hledáte originální slavnostní dezert, který vám nezatíží žaludek, vyzkoušejte zapečený žloutkový krém s pravou vanilkou. Příprava je velmi snadná a získáte lahodný…
Vánočka, plná rozinek, mandlí a brusinek, upletená z devíti pramenů, má svým tvarem symbolizovat děťátko zavinuté v peřince. Díky zakysané smetaně v těstě vám vánočka…
Špaldové vanilkové rohlíčky jsou zdravější verze tradičního vánočního cukroví. V receptu je bílá mouka nahrazena špaldovou, která dodává rohlíčkům jemnou oříškovou chuť…
Voňavé vanilkové rohlíčky jsou stejně jako třeba vánočka úzce spjaty zejména s vánočními svátky. Proč si je ale neudělat i kdykoliv jindy v průběhu roku. Věřte, že…
Kakaové dortíčky se budou krásně vyjímat na vašem svátečním stole. Vánoce jsou sice ještě daleko, ale tyhle křehké dortíčky můžete podávat i jako čajové cukroví. Věřte,…
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Zkuste letos místo tradičního beránka upéct velikonočního zajíčka! Je nadýchaný, voňavý a díky lesklé polevě z vaječného likéru skvěle chutná i vypadá. Upečte si tuto…
Vůně pravé vanilky dělá z těchto rohlíčků neobyčejnou záležitost. Prázdný vanilkový lusk můžete ponechat v bedně s rohlíčky a dosáhnout tak intenzivní vanilkové vůně,…
Příprava muffinů je snadná a navíc je můžete ochutit na mnoho způsobů. Už jste je zkoušeli připravit s černým pivem? Chuť piva v těstě ani nepoznáte, zato jsou muffiny…
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně…
Kváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…
Vepřová líčka patří mezi oblíbenou surovinu. Doměkka podušená ve vývaru a portském víně je budeme tentokrát podávat s velmi netradiční přílohou. Tou bude květákové pyré…
Netradiční spojení chutí na nás čeká v tomto receptu. Lahodnou krémovou rajčatovou polévku připravíme z pečených cherry rajčátek. S jemnou burratou, křupavým chlebovým…
Panzanella patří mezi tradiční italské saláty. Nesmí v něm chybět základní suroviny jako starší chléb, rajčata, okurka, cibule a zálivka. Tu připravíme z medu, octa a…
Nepečený dort, tedy cheesecake, připravujeme zejména pro jeho osvěžující chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na dort ze sušenkového základu na němž leží náplň z…
Nepečený dort, tedy cheesecake, připravujeme zejména pro jeho osvěžující chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na dort ze sušenkového základu na němž leží náplň z…
Kombinace rebarbory a jahod je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. V tomto lehkém dezertu se snoubí s vůní vanilky, skořice a svěží máty. Výsledkem je jemný, přitom…
Z voňavých květů černého bezu si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento…
Přirozená kyselost a rebarbory zrovna vybízí k tomu, upéct z ní výborný koláč. Tuto jarní rostlinu lze ale využít i pro jiné druhy dezertů. Zkuste sladkou variantu s…