

Malinový cheesecake (z remosky)
Suroviny 8 porcí
- Korpus:
- 200 g cereálních sušenek
- 30 g moučkového cukru
- 80 g másla
- Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 4 vejce
- 200 g zakysané smetany bez laktózy
- 200 g krupicového cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vanilkový lusk
- 2 lžičky citronové šťávy
- 250 g čerstvých malin
- špetka soli
- máslo na vymazání mísy
- Na dozdobení:
- 200 ml ušlehané šlehačky bez laktózy
- 80 g čokolády nahrubo nasekané
- lístky máty
Postup přípravy receptu
Sušenky nalámeme, umixujeme nebo nadrtíme na strouhanku. Spojíme s cukrem a máslem. Vše dokonale promícháme a natlačíme do máslem vymazaného dna mísy Remosky (popř. použijeme pečicí papír).
Tvaroh, cukr, vejce a mouku vyšleháme. Přidáme zakysanou smetanu, zrníčka z vanilkového lusku (pokud neseženete, pak je varianta použít vanilkovou pastu, dvě lžíce), citronovou šťávu a špetku soli. Poklademe omyté maliny (pár jich necháme na ozdobu).
Dort zalijeme tvarohovým krémem, přiklopíme víkem a pečeme 15 minut. Poté dort zakryjeme kolečkem z alobalu nebo pečicího papíru a dopékáme dalších 35 minut. Po vychlazení dozdobíme zbývajícími malinami, šlehačkou a čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně,,.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Malinový cheesecake (z remosky)
K receptu nejsou žádné komentáře.