Malinový cheesecake (z remosky)

Suroviny 8 porcí

Korpus:
200 g cereálních sušenek
30 g moučkového cukru
80 g másla
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
4 vejce
200 g zakysané smetany bez laktózy
200 g krupicového cukru
1 lžíce hladké mouky
1 vanilkový lusk
2 lžičky citronové šťávy
250 g čerstvých malin
špetka soli
máslo na vymazání mísy
Na dozdobení:
200 ml ušlehané šlehačky bez laktózy
80 g čokolády nahrubo nasekané
lístky máty

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky nalámeme, umixujeme nebo nadrtíme na strouhanku. Spojíme s cukrem a máslem. Vše dokonale promícháme a natlačíme do máslem vymazaného dna mísy Remosky (popř. použijeme pečicí papír).

  2. Tvaroh, cukr, vejce a mouku vyšleháme. Přidáme zakysanou smetanu, zrníčka z vanilkového lusku (pokud neseženete, pak je varianta použít vanilkovou pastu, dvě lžíce), citronovou šťávu a špetku soli. Poklademe omyté maliny (pár jich necháme na ozdobu).

  3. Dort zalijeme tvarohovým krémem, přiklopíme víkem a pečeme 15 minut. Poté dort zakryjeme kolečkem z alobalu nebo pečicího papíru a dopékáme dalších 35 minut. Po vychlazení dozdobíme zbývajícími malinami, šlehačkou a čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně,,.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Malinový cheesecake (z remosky)

K receptu nejsou žádné komentáře.