Krémová buchta s banánem
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
Nepečený moučník s piškoty a tvarohovo-pudinkovým krémem připravíte podle našeho receptu. Tento moučník je vyhledávaný pro rychlou přípravu a chutný krémový základ.…
Jednoduchý a vláčný perník připravíte snadno z nastrouhané dýně hokaido. Aby chutnal ještě lépe, můžete ho vylepšit vlašskými ořechy a rozinkami. Po upečení ho stačí…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
Pokud máte rádi linecké cukroví a punčový řez, máme pro vás dokonalé propojení. Linecké rohlíčky s punčovou nádivkou, máčené v čokoládě vám určitě zachutnají a možná je…
Kokosky plněné marmeládou jsou další hezkou a snadnou variací na klasické kokosky, kterou můžete letos vyzkoušet. Příprava je rychlá, nemusíte nic dlouze šlehat. Upečte…
Dort zpravidla připravujeme k nějaké významné události. Pokud nás taková čeká zrovna na začátku léta, můžeme upéct tento jahodový dort. Kakaový korpus doplníme jemným…
Jednoduchý svěží dort, který potěší děti i dospělé. Svařená jablíčka s pudinkem vrstvíme na patra z dětských piškotů, která tak natáhnou šťávu z jablek a změknou. Dort…
Připravte si v létě tento nepečený svěží dort s ovocem. Stačí vám k tomu jen pár ingrediencí a místo korpusu dětské piškoty. Pro krásný vzhled po obvodu nalepte sladké…
Sladké lasagne? Ano, čtete správně! Vrstvy jemného tvarohového krému, čerstvého ovoce a kokosu jsou ukryty mezi plátky těstovin. Výsledek je překvapivě lehký, zábavně…
Šťavnatá jablka plněná ořechy a pikantním džemem, zabalená do křupavého listového těsta, jsou rychlým a efektním dezertem. Skvěle se hodí k odpolední kávě i jako sladká…
Do zlatova usmažené koblihy z nadýchaného těsta by měly mít světlý proužek kolem dokola. Naplněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem jsou oblíbenou klasikou. Jejich…
Ze všech surovin uděláme těsto. Dáme do lednice odpočinout.Vyválíme a vykrajujeme čtverečky, nebo i jiné tvary.Dáme na plech a upečeme.Upečené slepujeme ořechovou náplní…
Máslo utřeme do pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší kousky. Zprudka upečeme. Zchladlé potřeme…
Jistě to všichni známe - z piškotového i třeba čokoládového korpusu na dort vykrajujeme z rozmařilosti různé tvary na "jednohubkové" dortíky...co s těmi "zbytky"?…
Připravíme si piškoty: mezi dva piškoty natřeme marmeládu. Máslo, cukr, žloutky, rum a kakao utřeme. Přidáme sníh a mouku s práškem do pečiva. Vymažeme si formu na…
Hladkú muku si preosejem na pracovnú dosku, pridám cukor, bravčovú masť, vajcia, prášok do pečiva, sódu bikarbonu a gelové farbivo a všetko spolu zmiesim a dobre…
Vše smícháme dohromady v krásný čokoládový váleček. Používám kuchyňského robota s hákem (za 3-5 minut krásně těsto propracované v hladkou hromádku).Doporučuji alespoň…
Čokohmotu dělám z rozpuštěné čokolády a pšeničného sirupu. Zdobení už záleží na vaší fantazii.
Dortovou formu nebo vyšší misku či pekáček vymažeme změklým máslem. Použít můžeme i pomazánkové přírodní máslo. Vymazanou formu bohatě vysypeme kokosem a na její dno…
Nejdříve upečeme rozválená listová těsta. Oba pláty těsta pečeme na 180° asi 15 minut.Mezitím připravíme krém do řezů. V první řadě uvaříme pudink z 200 ml mléka (vaříme…
Celá vejce a žloutky s cukrem umícháme, přidáme strouhanou citronovou kůru, sníh a lehce vmícháme mouku. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté…
Změklé máslo utřeme s přír. cukrem, žloutky a Vita kávou. Za stálého míchání přidáváme vodu střídavě s moukou promíchanou s práškem do pečiva, nastrouhanou citr. kůrou a…
Suroviny na 1. těsto dobře propracujeme, poté vyválíme a vložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech o rozměrech 25 x 35 cm.Na hnědé těsto můžeme dát ovoce či marmeládu …