Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 898 kJ / 3 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,87 g |
Tuky | 190,64 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 445,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Já to dělám do menších kastrolků (do dvou), vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Krok 3: Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
Krok 4: Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu (zkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Je-li korpus po upečení vyboulený, položíme na ještě teplý prkénko nebo rovný plech a na chvíli zatížíme. Povrch se krásně srovná.
Krok 6: Dvakrát rozřízneme aby jsme měli tři platky (celkem jich bude 6 z obou kastrůlků), vždy pomažeme marmeládou a krémem a dáme další plát.
Krok 7: Pak pomažeme i ze strany a nalepíme kousky natrhané čokolády (já ji rozpustím a naliji na bublinky z bomboniery) podle fantazie dozdobíme.
Zveřejněno 20. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpJG
Moje poznámka
Pařez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpJG
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 1 hodinou
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 11 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 13 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 13 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 15 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort pařez postup,
pařez,
dort parez,
dort pařez zdobení,
prášek pařez,
dort parez recept,
recept na špecle,
korpus na pařez,
korpus na dort pařez,
pařez recept,
recept pařez,
prsíčka pařez,
zdobení pařezů,
narozeninové dorty pařez,
dort 3d pařez,
jak udělat dort pařez,
dorty k narozeninám parez,
pařez prášek,
zdobení dortu pařez,
vyboulený korpus
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
prášek kakaový,
smetana zakysaná,
šlehačka ke šlehání,
ztužovač,
cukr vanilkový,
marmeláda,
čokoláda,
hmota modelovací
Komentáře (9)