Cuketový koláč s mascarpone
Recept ještě nebyl hodnocenCuketu nastrouháme nahrubo a k ní přidáme všechny zbylé suroviny na těsto a promícháme. Vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20-25 minut při 175 stupních…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketu nastrouháme nahrubo a k ní přidáme všechny zbylé suroviny na těsto a promícháme. Vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20-25 minut při 175 stupních…
Nejdříve upečeme rozválená listová těsta. Oba pláty těsta pečeme na 180° asi 15 minut.Mezitím připravíme krém do řezů. V první řadě uvaříme pudink z 200 ml mléka (vaříme…
Koblížky bez smažení s lahodnou marmeládovou náplní si připravíte podle našeho receptu. Kynuté těsto vypracujte ručně nebo s pomocí robota, ulehčíte si práci.…
Vykrájené tvary z tohoto těsta jsou ozdobné už jen nerovným povrchem prosvítajícího kokosu. Stačí je pak slepovat jen marmeládou, pro další vylepšení použijeme…
Korpus: V míse šleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Postupně přidáváme žloutky. Jemným pramínkem za stálého šlehání vlejeme olej. Nakonec vmícháme…
Kupujete v cukrárně sladké kakaové brambory? A co si je takhle zkusit vykoulet doma. Podle našeho receptu to zvládne začátečník i větší dítko. S náplní na slepování…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
Hledáte jednoduchý, ale chutný recept na sladký doplněk ke kávě či čaji? Vyzkoušejte tyto jemné máslové věnečky, co mají chuťově blízko k lineckému. Slepovat můžete…
Jednoduchý a vláčný perník připravíte snadno z nastrouhané dýně hokaido. Aby chutnal ještě lépe, můžete ho vylepšit vlašskými ořechy a rozinkami. Po upečení ho stačí…
Tento krásný vánoční dort skvěle chutná díky čokoládě a meruňkové marmeládě. Čokoládu přidáme do korpusu a použijeme ji i na závěr jako polevu. Vánoční atmosféru dort…
Svátky jara doprovází koleda a potřeba koledníky obdarovat. Vajíčka jsou klasika, ale sladká, ozdobně vykrojená z lineckého těsta a slepená marmeládou jsou pro malé…
Domácí vdolky, jsou skvělou volbou pro snídani nebo odpoledni svačinu. Jemné a nadýchané těsto, obohacené o sladkou marmeládu, tvaroh a povidla, vytváří perfektní…
Pohanka je osobitá surovina, která vás v kuchyni rozhodně nezklame. Lze z ní připravovat bezlepkové kaše, ale i například palačinky. Vyzkoušejte je usmažit podle tohoto…
Na koblížcích, které jsou potřené marmeládou, si můžou pochutnat také bezlepkáři a diabetici. Postačí pouze použít bezlepkovou mouku a dia sladidla. Koblížky jsou navíc…
Neobvyklé, ale překvapivě lahodné lívance z cukety si zamilujete. Nadýchané, jemné a skvělé s pikantní marmeládou i tvarohovým přelivem. Ideální způsob, jak využít…
Žloutky ušleháme s cukrem do "pěny", přidáme mouku, kakao, cukr a promícháme. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a upečeme. Z…
Jablka nastrouháme, necháme chvilku odstát a vylijeme přebytečnou šťávu.Pokapeme citronovou šťávou. Vejce oddělíme, žloutky, máslo a cukr utřeme do pěny. Přimícháme…
Upekla jsem v dortové formě a v bábovkové formě dva korpusy, recept na bábovku (mám uložen v receptech).Po vychladnutí jsem korpusy rozřízla vodorovně na asi 1-2 cm…
Chcete si upéct něco dobrého, ale nemůžete se rozhodnout, jestli buchtu nebo roládu? Máme pro vás recept, kde najdete obojí. Malé roládky schované v tmavém těstě, vše…
Cukr s vejci šleháme do pěny. Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva. Všechny ingredience by měly mít stejnou…
Žloutky a moučkový cukr smícháme dohromady, z bílků ušleháme sníh a přidáme. Takto vypracovanou hmotu rozetřeme na pečící papír (nejlépe hnědý pečící, mám zkušenost, že…
Ingredience na těsto smícháme dohromady a dáme péct (cca 20 min při 200°C). Mezitím si uvaříme klasicky pudink a po dovaření přišleháme máslo. Upečený perník necháme…