

Piškotová roláda s Margotkou
Suroviny
- Těsto:
- 7 vajec
- 210 g cukru krupice
- 140 g hladké mouky
- Krém:
- 1 šlehačka
- 75 g čokolády na vaření
- 1 margotka
- marmeláda
Postup přípravy receptu
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a opatrně vmícháme mouku. Dáme na plech vyložený papírem, upečeme při 180° C. Papír opatrně stáhneme, a ještě teplé smotáme do utěrky a necháme vychladnout.
Krém: den předem si svaříme šlehačkou s čokoládou. Druhý den ji vyšleháme.
Roládu rozmotáme, lehce pomažeme marmládou. Rozetřeme krém, posypeme strouhanou margotkou a znovu zamotáme. Dáme vychladit.
Poznámka od kuchařky
Aby šel papír pěkně sloupnout, tak ho utěrkou namočenou v studené vodě "potřeme".