Sushi s čerstvým lososem naloženým v soli
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí sushi s lososem naloženým v soli je zážitek, který stojí za každou minutu strávenou u přípravy. Losos díky solení získá pevnější strukturu i výraznou chuť, která…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 399 kJ / 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,00 g |
| Tuky | 1,60 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 0,80 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,40 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 280 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 28,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Domácí sushi s lososem naloženým v soli je zážitek, který stojí za každou minutu strávenou u přípravy. Losos díky solení získá pevnější strukturu i výraznou chuť, která…
1. Řasu opláchněte a na 10 min namočte do teplé vody. 2. Poté vodu slijte, a přelijte řasu vroucí vodou. Po pár vteřinách vodu slijte a řasu propláchněte studenou vodou…
Otevíráme se světu a vozíme si domů i recepty na jídla, kterými si pak doma přibližujeme vzpomínky na vzdálená místa. Tato polévka je pro nás možná exotika, ale pro…
Suroviny do této miso polévky si každý vybere sám, dle svých preferencí. Určitě nedáváme vše najednou, co je tu vypsané. U této polévky platí, čím jednodušší, tím lépe.…
Rýži uvaříme jako obvykle a necháme ji vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tác. Svaříme rýžový ocet s cukrem a solí a do teplého vmícháme wasabi křen a…
Mraženou zeleninu rozehřejeme na oleji, přelijeme vodou (300-400 ml) přivedeme k varu, přidáme řasy (odvážnější použijí kousky wakame, méně odvážní jako já vločky z řasy…
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a rýžovými nudlemi je lehká, zdravá a lahodně voňavá. Kardamom a mořská řasa jí dodávají netradiční aroma, které skvěle doplňuje…
Kloboučky shitake namočíme předem do hrnečku s teplou vodou, kousek řasy do misky se studenou vodou a necháme nabobtnat. Podle toho jaké použijeme nudle připravíme je…
Řasy zalijte vlažnou vodou a nechte asi 30 min. bobtnat. Sceďte. Můžete použít i jiné řasy např. wakame, lettuce, dulse, nori.Suroviny na zálivku prošlehejte. Případně…
Rýži uvaříme a smícháme s rýžovým octem, který jsme svařili s cukrem a solí (podle chuti). Necháme vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tácu. Plátky řasy…
Lilek oloupeme a nakrájíme podélně na max. 1 cm široké plátky. V misce smícháme vývar, 1,5 lžíce mořských řas, 1 lžíci sušeného česneku a citronovou šťávu a plátky lilku…
Cizrnu slijte, dobře opláchněte, dejte do větší mísy a mačkadlem na brambory ji rozmačkejte tak, aby některé kuličky byly skoro na kaši, ale většina jich zůstala jen…
Salát omyjeme a osušíme, nejlépe v odstředivce. Rajčata rozpůlíme.Salát i rajčata vložíme do mísy, dochutíme citronovým pepřem, jemně zakápneme olivovým olejem a…
Rychlá a levná pórková polévka je díky vaječné jíšce velmi výživná. Dobře vás zasytí ale nezanechá pocit plnosti. V létě se bude hodit jako lehký oběd či večeře. Dobře…
Den předem namočíme 250 g bílých fazolí do teplé vody se lžící jablečného octa. Děláme to kvůli aktivaci fytázy. Druhý den je v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce,…
Houby a vločky přes noc namočíme, přidáme brambory nakrájené na kousky (nové i se slupkou), cibuli nakrájenou na tenké proužky, kořenovou zeleninu, špenát a olej,…
Lámanku promyjeme studenou vodou a podle návodu uvaříme v osolené vodě. Měla by se z ní stát kašovitá hmota. Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova,…
Nejprve připravíme rostlinnou majonézu. Do mixéru dáme silken tofu, šťávu z cca 1/2 citronu, 3 lžičky hořčice, olej a černou sůl. Rozmixujeme dohladka a dochutíme dle…
Řasy namočte do vlažné vody a nechte asi 30 min. bobtnat. Řasy podle druhu nabydou 4 až 10 x na objemu. Houby přelijte horkou vodou a nechte stát.Řasy a houby sceďte.…
Řasy namočte do vlažné vody a nechte asi 30 min. bobtnat. Řasy podle druhu nabydou 4 až 10 x na objemu. Houby přelijte horkou vodou a nechte stát.Řasy a houby sceďte.…
Prvně jsem si udělala nálev smícháním vývaru s cca 2/3 prášku z mořských řas (to dá asi lžíci a půl +/-), sójovou omáčkou, polévkovou lžící sušeného česneku a šťávou z 1…