Lilkové řízečky v pivním těstíčku

Lucasinka Kuchařka: Lucasinka

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

1 větší lilek
250 ml piva
2 hrnky zeleninového vývaru
1,5 hrnku mouky
2,5 lžíce mletých mořských řas
2 lžíce sušeného česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce soli
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme a nakrájíme podélně na max. 1 cm široké plátky. V misce smícháme vývar, 1,5 lžíce mořských řas, 1 lžíci sušeného česneku a citronovou šťávu a plátky lilku do směsi naložíme. Zakryjeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat.

  2. V jiné misce smícháme pivní těstíčko z piva, 1 hrnku mouky, 1 lžíci mořských řas a sušeného česneku a přidáme sůl.

  3. Namarinované plátky lilku obalíme nejprve v pivním těstíčku a poté v mouce (zbylý 0,5 hrnku). Smažíme do zlatova a podáváme s chlebem nebo bramborem.

Poznámka

Receptík se objevil na FB v jedné skupině a podle přispěvatele měl chutnat jako obalovaná rybka. Co si pamatuju z kdysi dávna, tak rybka chutná trochu jinak, ale jako řízeček to chutnalo dobře.

www.lucasinka.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilkové řízečky v pivním těstíčku

  • Jana Jana(neregistrovaná)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak já většinou obaluji naopak. Nejdříve v mouce a pak v těstíčku, protože to těstíčko pak lépe drží na tom, co obalujeme. Já bych ocenila foto mořských řas. Zajímavé v tom těstíčku..

    Odpovědět

Tématické fráze: lilek v pivním těstíčku rizecky trochu jinak tncz 20.4.2014 lilek v těstíčku pivní rizecky z lilku lilek obaleny v pivnim testicku recept - bez v pivním těstíčku rízečky v těstičku

Zapomněl/a jsem heslo