Fazolová polévka a široké nudle
Recept ještě nebyl hodnocenVychutnejte si syté podzimní jídlo z fazolí. Jedná se sice o polévku, ale může nahradit směle celý oběd. Přidaná zelenina a široké domácí nudle dodají chuť i zajímavou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vychutnejte si syté podzimní jídlo z fazolí. Jedná se sice o polévku, ale může nahradit směle celý oběd. Přidaná zelenina a široké domácí nudle dodají chuť i zajímavou…
Jednoduchý a vláčný koláč z čerstvých jablek zvládnete připravit během chvilky. Skvělý recept pro chvíle, kdy chcete potěšit rodinu nebo hosty rychlým a osvědčeným…
Olivy a Oregano přidáme po zapípání. Pekla jsem ho na střední stupeň propečení a velikost 1.
Rozpuštěné máslo, tvarohy, mouku, kypřící prášek, žloutky a cukry smícháme dohromady.Z bílků vyšleháme sníh a přidáme k tvarohové hmotě. Pokud je těsto moc hutné,…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, hladkou mouku, necháme vzejít, přidáme zbytek cukru, sůl, hladkou (větší podíl)a hrubou mouku. Pečeme na rozehřáté…
Změklý tuk utřeme se žloutkem a 100 g cukru, vmícháme prolisované brambory a mouku s práškem do pečiva. Bílek se solí ušleháme do sněhu, do kterého přidáme zbylý cukr.…
V rendlíku rozehřejeme máslo, přidejte odměřený cukr, vodu, kakao a směs 5 minut prudce vařte. Po odstavení odlijte necelý hrnek sladkého základu stranou a zbytek…
Syrové brambory nastrouhat a vymačkat. Přidat nastrouhané vařené brambory a ostatní suroviny. Vše dobře promíchat - těsto se nesmí lepit (přidat hrubou mouku). Kulaté…
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé), část odvážené mouky si necháme na dosypání během hnětení - zpočátku je těsto tužší. Použijeme program Těsto (s…
Uděláme si bramborové těsto - dle potřeby možno přidat i více mouky. Na pánvičce si osmahneme cibulku, přidáme žampiony nakrájené na kostičky a osmahneme až zhnědnou.…
Do misky oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh, který zatim odložíme do lednice.Žloutky s cukrem a van. cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žervé, rozpuštěnou…
Na vál dáme mouku a na velkém okatém struhadle nastrouháme Omegu. Přilijeme kvásek a zpracujeme polotuhé těsto. Nenecháváme kynout, ale s těstem hned pracujeme. Vyválíme…
Do tlakového hrnce vložíme kosti, oškrábanou kořenovou zeleninu, snítku celerové a petrželové natě, bobkové listy, koření, cherry rajčátka a sůl. Nádobu uzavřeme …
tak jsem trochu pozměnila postup aby byl koláček správně nadýchaný ------------------------ Žloutky a cukr třít do pěny pomalu přidat obě mouky a prášek do pečiva a…
tak jsem trochu pozměnila postup aby byl koláček správně nadýchaný ------------------------ Žloutky a cukr třít do pěny pomalu přidat obě mouky a prášek do pečiva a…
Ušleháme máslo s mouč. cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháváme 8 žloutků a nakonec přidáme dva tvarohy a opět zašleháme. Ušleháme si sníh z 8 bílků.…
Ušleháme máslo s mouč. cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháváme 8 žloutků a nakonec přidáme dva tvarohy a opět zašleháme. Ušleháme si sníh z 8 bílků.…
Šmakouna jemne nastrouháme, smícháme se zákysem, žloutkem, moukou a nakonec vmícháme sníh z jednoho bílku. na pánvi s olejem tvoříme lívanečky, které osmažímez obou…
Doslova typicky letním moučníkem je snad všemi oblíbená bublanina. Je nenáročná na přípravu a tak ji zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Bublaninu…
Řepu dáme do vody vařit a vaříme do doby, než nám změkne. Poté ji necháme vychladnout a oloupeme ji. Pomocí tyčového mixéru uděláme z oloupané řepy, mléka a jogurtu pyré…
Studené vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, vejce, Solamyl a hrubou mouku či dětskou krupičku v množství podle potřeby. Vypracujeme těsto, musí být spíš…
Každý ví, že přílohové knedlíky jsou nejlepší ty vařené doma. Nadýchané jsou tak akorát, z kynutého těsta, doplněné o krájenou housku. Pokud se jejich přípravy obáváte,…
Tento recept je na dort pro opravdové milovníky kávových moučníků. Kávou provoněný nadýchaný korpus je promazán lahodným krémem z tvarohu a smetany. Pro ostřejší chuť…
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát…