Houskové knedlíky I.

www.toprecepty.cz Kuchař:

Přílohy 6 názorů

Přidat další fotografii
59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

4 šálky hrubé mouky
3 šálky mléka
20 g droždí
sůl
1 žloutek
80 g žemle
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, 3-4 lžic vlažného mléka a 4-5 lžic mouky připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vykynout. Mouku prosejeme do mísy (část oddělíme na vyválení knedlíků), uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj kvásek, osolíme, přidáme žloutek a podle chuti přidáme vlažné mléko a umícháme tužší těsto.

  2. Přidáme do něj na kostky nakrájenou housku, posypeme moukou, přikryjeme a na teplém místě necháme vykynout.

  3. Potom těsto rozkrojíme na 2-3 díly a vyválíme z nich polodlouhé šišky. Vkládáme je do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut.

  4. Během vaření je obracíme, aby se uvařily stejnoměrně. Uvařené knedlíky vybereme z vody a nití (aby se nesrazily) je nakrájíme na tenké plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houskové knedlíky I.

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Super, povedly se, jen se mi pri vareni hoodne moc zvetsily, ale asi to tak ma byt;-)

    Odpovědět

  • catherina catherina

    Jsem antitalent na knedliky, ale musim rict, ze tyhle se mi docela podarily. Jeste trochu vychytat "hustotu" testa pred tim nez zacne kynout a muzu je i nekomu servirovfat :-O

    Odpovědět

  • luchom luchom

    Knedlíky jsem zkoušela z více receptů a musím uznat, že tento receptík byl konečně on. Moc díky a již nebudu dělat jinak! Mňamka.. :-K

    Odpovědět

  • supina supina

    Moc se mi povedl.Použila jsem toustový chleba,který jsem na sucho osmahla.Moc nám chutnal!:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Amiro a vypadají moc hezky, nikdo si jich nějak nevšimnul, ale fakt bych je prubla. Mirka je má taky krásné, co si pak má člověk vybrat, že?;-)

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Těsto podle tohoto receptu dělám v domácí pekárně a knedlíky pak "pařím" v parním hrnci. Jsou skvělé, nadýchané.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo