Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 103 kJ / 2 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,19 g |
Tuky | 32,72 g |
Vláknina | 36,35 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 4,47 g |
Sůl | 10,21 g |
Sacharidy | 359,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme náplň. Oloupané cibule pokrájíme najemno a na sádle osmažíme dozlatova. Ke konci smažení přidáme prolisovaný česnek, který necháme rozvonět, přisypeme mleté nebo jemně pokrájené uzené maso, dle chuti osolíme, opepříme a pod poklicí krátce podusíme.
Krok 2: Poté odstavíme, odklopíme a necháme zchladnout. Smažíme na sádle, ne na oleji, aby po zchladnutí směs držela pohromadě a nedrobila se.
Krok 3: Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme, přidáme vejce, mouku a dobře promícháme. Mouky dáme tolik, abychom vytvořili vláčné tvárné těsto, se kterým se bude dobře pracovat.
Krok 4: Připravenou uzenou směsí plníme bramborové knedlíky tak, že z těsta vytvoříme kuličku, kterou na pomoučněném stole zploštíme, do středu dáme uzenou směs a knedlík opatrně pevně uzavřeme.
Krok 5: Takto připravené knedlíky ihned dáme do vroucí osolené vody, opatrně podebereme ode dna, aby se nepřilepily a po vyplavání k hladině vaříme cca 5-7 minut, dle velikosti knedlíků. Pak je cedníkem vyndáme z vroucí vody do mísy a pokapeme rozpuštěným sádlem, aby se neslepily.
Krok 6: Podáváme se špenátem, dušeným nebo kysaným zelím, dušenou řepou atp. Nebo je můžeme posypat dozlatova osmaženou cibulkou, případně i zbylou cibulovo-uzenou směsí.
Zveřejněno 6. 1. 2020 21:06
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové knedlíky s uzenou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rONL
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 21 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 21 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 22 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 23 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí hořčicové řízky
KatuleF před 53 minutami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Lulu87 před 1 hodinou
Houbová polévka s pohankou
JardaH21 před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
f-kikinka před 2 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 2 hodinami
Omáčka z klouzků
kimlo před 4 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 5 hodinami
Houbové topinky
Slavista62 před 6 hodinami
Ovesné lívanečky
Kattyy před 6 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 14 hodinami
Komentáře (8)