Gemerské koule II.
Recept ještě nebyl hodnocen20 dkg brambor uvaříme ve slupce den před přípravou knedlíků. Zbytek brambor oloupáme a nastrouháme, vymačkáme(nejlépe přes plátno, abychom odstranili co nejvíce škrobu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
20 dkg brambor uvaříme ve slupce den před přípravou knedlíků. Zbytek brambor oloupáme a nastrouháme, vymačkáme(nejlépe přes plátno, abychom odstranili co nejvíce škrobu…
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme čerstvě na jemno nastrouhaný křen, vejce, drobně pokrájenou slaninu, osolíme a opepříme a dobře…
Z víkendu mi zbylo trochu krůtího masa na pekáčku i se sosem a tak jsem začala: Krůtí maso jsem pokrájela na malinké kostičky, přidala jsem pokrájenou brokolici,…
Brambory si uvařím den předem. Oloupu a nastrouhám najemno. Cibulku osmahnu na másle do sklovata. Eidam také nastrouhám a přidám k bramborům spolu s moukou, vejcem a…
Uvařené brambory nastrouháme na jemno, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme nelepivé, hladké těsto.Rozválíme a vykrajujeme kolečka, která s minimálním množství…
Cuketu jemně nastrouháme, přidáme tvaroh, mouku smíchanou s kypřícím práškem, vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše promícháme na těsto. Nakonec vmícháme omyté…
Všechny suroviny, mimo chleba, smícháme a necháme chvíli propojit chutě.Chleba nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs na ně natřeme, asi 1-1,3 cm. Překrojíme napůl.…
Do bramborové kaše přidáme hrubou mouku podle potřeby tak, abychom měli tužší bramborové těsto. Přidáme nahrubo nastrouhanou uzenou parenici, špetku červené sypké…
Všechny suroviny dáme do mísy a šlehačem dobře vyšleháme. Těsto vylijeme na plech vymazaný, vysypaný s vyšším okrajem a povrch trochu urovnáme. Hustě poklademe…
1.Ve velké míse promícháme třetinu mouky s parmezánem,rozmarýnem, pepřem a droždím.Přidáme vodu, další třetinu mouky a vytvoříme měkké těsto. Zbylou mouku nasypeme na…
Na suchý plech nasypeme hrubou mouku a položíme na něj těsto vyválené do tvaru kruhu. Potřeme těsto olejem, protlakem, poklademe růžičkami brokolice, salámem stočeným do…
Připravíme si bramborové těsto z brambor nastrouhaných najemno, vajec, soli, mouky a krupice, dosypáváme pouze hrubou moukou když je zapotřebí. Uděláme si tři placky,…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené mouky a necháme nakynout = kvásek. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout.Vykynuté…
Z oddělených bílků ušleháme sníh.Žloutky s cukrem ušleháme a vmícháme olej.obě části spojíme a velmi s citem vmícháme mouku.Vše vlijeme do vymazané a vysypané formy a…
Suroviny dáme do pekárny a necháme zpracovat na program Těsto, po pípnutí přidáme bylinky. Z vykynutého těsta uděláme dva knedlíky, které po nakynutí svým obvyklým…
Segedínský králík: Na tuku osmahneme na malé kousky pokrájené maso, které předem opepříme a osolíme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, a za stálého míchání opečeme.…
Nejprve si uděláme náplň. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, odstavíme, zaprášíme paprikou a nastrouháme do cibule tofu.A teď těsto. Vychladlé oloupané uvařené…
Těsto: žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pak přidáváme po lžících vodu s moukou, kypřící prášek, citronovou kůru a ořechy. Nakonec sníh z bílků. Pečeme zvolna asi 3/4…
Postup: Vyšleháme cukr s máslem, kakaem, kávou, přidáme vejce, olej a třeme do pěny. Nakonec přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva.. Na plech s pečícím papírem…
Oškrábané brambory nastrouháme najemno. Slijeme přebytečnou vylouhovanou vodu, osolíme a přidáme vejce a hrubou mouku. Vytvoříme těsto a necháme chvíli odležet.Pak…
Nejprve uděláme těsto. Do mísy dáme cukr, 2 žloutky přidáme jedno celé vejce, máslo a špetku soli. Trochu promícháme (základní kašička), přidáme mouku, zamícháme,…
Hlavy omyjeme a dáme do vysokého hrnce a zalieme vodou,přidáme koření a sůl. Po 5-ti minutách přidáme i zeleninu v celku. Necháme vařit asi tak hodinu a půl a průběžně…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Klasik (Základní). Péct stačí 40-45 minut, jestli je hotový, zkontrolujeme špejlí.
Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko. Na…