Hanácké prstky

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté 6 názorů

Suroviny

180 g vody
2 lžíce oleje
vejce (1/2 do těsta, zbytek na potření před pečením)
200 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
špetka soli
60 g cukru
12 g droždí
– na promazání pak 70 g másla
- na posypání před pečením posypku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pár lžic hladké mouky z odváženého množství a necháme asi 20 minut pracovat.

  2. Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout v lednici – přibližně 45 minut.

  3. Těsto pak propracujeme, na stole rozválíme do obdélníku, potřeme změklým máslem a podélně poskládáme na čtvrtiny. (Pracujeme rychle, aby se těsto příliš neohřálo.)

  4. Vzniklou nohavici pak poskládáme rovněž na čtvrtiny – do malého, úhledného balíčku.

  5. Necháme v lednici asi 30-45 minut kynout.

  6. Vykynuté těsto z lednice vytáhneme, na pomoučněném stole rozválíme a rozkrájíme na 9 malých obdélníků.

  7. Každý z nich ještě při kraji několikrát nařízneme.

  8. Uložíme na plech s pečícím papírem, fólií, necháme nakynout, pak potřeme zbytkem vejce, posypeme vanilkovým cukrem

  9. Upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova (200°C asi 15 minut).

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/hanacke-prstky/

Hanácké prstky se pečou s posýpkou. U nás byl druhý pokus bez ní, jen potřené vejcem a sypané vanilkovým cukrem.

.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hanácké prstky

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jako malovane!!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    maiva: díky:-8

    Odpovědět

  • maiva maiva

    To je teda mls;-)podobné jsem ochutnala z malé pekárny. Tvoje nádherně cukrované určitě budou lepší:-D:-p+:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ano, podobne som už robila nejaké croissanty...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: u tohoto receptu jde víc o to, aby bylo těsto při potíráním máslem dost pevné a také aby při závěrečném vyvalování a krájení (tvarování) + pečení máslo nevytékalo ven.
    První pokus byl bez lednice a máslo hodně vyteklo.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    :-K:yes: To kysnutie v chladničke som už skúšala, zas je výsledok trochu iný...

    Odpovědět

Tématické fráze: prstky peceni prstky recept na hanácké na koláče kynuté prstky prstky recepty tvarohové prstky recept prstky recept na prstky prstka prstky recept makové prstky