

Hrušková,dvoubarevná bábovka
Suroviny
- 150 g kompotových hrušek
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml bílého jogurtu(nebo mléko)
- 200 g moučkového cukru
- 150 g oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- olej
- hrubá mouka na vymazání formy
Postup přípravy receptu
Žloutky si vyšleháme spolu s vanilkovým a půlkou moučkového cukru do pěny, pak přidáme střídavě jogurt (mléko)a olej.
Z bílků si ušleháme tuhý sníh, hrušky necháme okapat a nakrájíme na kousky.
K vyšlehaným žloutkům přidáme mouku s práškem do pečiva, zbylý cukr a do těsta zamícháme hrušky.
2/3 těsta nalijeme do připravené (vymazané,vysypané)formy a do zbytku 1/3 vmícháme kakao a přidáme navrch formy.
Pečeme na 150°C, tak 50 minut, necháme vychladnout a pak vyklopíme.
Poznámka od kuchařky
Tuhle bábovku lze v podstatě dělat s různým ovocem-broskve,meruňky, rybíz, jablka ap..., ovšem nám chutná nejvíc ta hrušková, proto jí sem dávám a je krásně vlhká!
Recept mám před léty z jakéhosi časopisu, ale název už nevím, jen jsem si ho opsala.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrušková,dvoubarevná bábovka
-
Ahojky
Musím ti pochválit tvůj recept!
Zrovna sem dala bábovku do trouby a nedočkavě čekám co z toho vznikne
-
Mirčo, zrovna minulý týden jsem pekla http://www.toprecepty.cz/recept/3074-hruskove-vlno... z čerstvých už dost zralých hrušek a hned po upečení byl moučník výbornej, ale za pár hodin byl doslova mokrý
, hrušky pustily moc šťávy
-
Fajn, využiju kompoty, mám ještě velkou zásobu
A bábovka nebude žádná dusivka
-
Ale to jste mě fakticky potěšili, že budete bábovku péct-dejte pak vědět, jak chutnala
Marti, takhle dlouho naložené hrušky v rumu to bude "opilá bábovka",ale aby jste se z ní nemotali taky, bude to mít pěkný grády
Mirko, já si myslím, že by to šlo, ale nejsem si jistá, že by ty hrušky až tak změkly, i když....doba pečeníMožná by bylo dobrý je chvilku povařit ve vodě s cukrem. Z těch čerstvých hrušek by ta bábovka asi nebyla tak šťavnatá
-
Bibinko
napadlo mě-půjde to i z čerstvých hrušek?
Nepustí moc šťávy?Kupuju je teď klukům docela často a ne vždy se úplně všechny sní.Tedy ne že bych si s nima pak neporadila
,ale co kdybych je využila takhle
?Nesrazí se mi to mléko?
-
Jani, tušila jsem, že se ozveš
. To je právě ten průser, že je to tak dlouho,že jsem zapomněla, podle kterého receptu jsem je zavařovala
, pak nám stařičká hrušeň uschla a já se k tomu víckrát nevracela, ale třeba si do hruškové sezony vzpomenu
.
-
Marti, hrušky v rumu?
Recééééééépt!
-
mám ještě letité zavařené hrušky v rumu, tak to bude mít bábovka říz
, vyzkouším
-
Bibi, takové bábovičky jsou moc fajn. Bohužel, pendolino taky nemáme, hrušky došly
a tak se snažím vymyslet něco jiného, co dnes vyšlo v magazínu AHA, tak snad to bude dobré, jako to tvoje
-
Kompotované hrušky mám určitě ve sklepě nějaké letité a přemýšlím stále, jak je do těch svých chlapců nacpat. A už to vím, bude bábovka
. Ď. za recept
. Bodíkuju
-
Bibi
Pendolino nám tu zrušili
,poslaly kamsi na Brno a nám tu nechali Hurvínka
(motoráček).Tak vysedám a zamlouvám si na příště
,ale dej prosím vědět předem.Přeci jen,vypravit se takhle nakvap se třemi dětmi-to není legrace
-
Mirko, sedla sis alespoň do Pendolina?
Jestli ne, tak jinak nebude šance si ani olíznout prst
-
Bibinko
ta musí být šťavnatá a dobrá
.Sedám na vlak a jedu
.Kousek mi schovej,prosím
-
Januso, tak dej klidně jiný kompot.Lze tam použít jakýkoliv a díky
-
zrovna vymýšlím co upeču
...už má jasno a jdu na tu tvou bábovku....akorát nemám ty hrušky
....zkusím to bez nich, ale bodík máš ode mne jistý