Hrušková,dvoubarevná bábovka

Bibinka Kuchařka:

Moučníky , Bábovky, Řezy s ovocem, bublaniny 15 názorů

55

Suroviny

150 g kompotových hrušek
4 vejce
1 vanilkový cukr
100 ml bílého jogurtu(nebo mléko)
200 g moučkového cukru
150 g oleje
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
olej
hrubá mouka na vymazání formy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky si vyšleháme spolu s vanilkovým a půlkou moučkového cukru do pěny, pak přidáme střídavě jogurt (mléko)a olej.

  2. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, hrušky necháme okapat a nakrájíme na kousky.

  3. K vyšlehaným žloutkům přidáme mouku s práškem do pečiva, zbylý cukr a do těsta zamícháme hrušky.

  4. 2/3 těsta nalijeme do připravené (vymazané,vysypané)formy a do zbytku 1/3 vmícháme kakao a přidáme navrch formy.

  5. Pečeme na 150°C, tak 50 minut, necháme vychladnout a pak vyklopíme.

Poznámka

Tuhle bábovku lze v podstatě dělat s různým ovocem-broskve,meruňky, rybíz, jablka ap..., ovšem nám chutná nejvíc ta hrušková, proto jí sem dávám a je krásně vlhká!

Recept mám před léty z jakéhosi časopisu, ale název už nevím, jen jsem si ho opsala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrušková,dvoubarevná bábovka

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Ahojky :-) Musím ti pochválit tvůj recept! :-):-8 Zrovna sem dala bábovku do trouby a nedočkavě čekám co z toho vznikne:-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Mirčo, zrovna minulý týden jsem pekla http://www.toprecepty.cz/recept/3074-hruskove-vlno... z čerstvých už dost zralých hrušek a hned po upečení byl moučník výbornej, ale za pár hodin byl doslova mokrý :-(, hrušky pustily moc šťávy :no:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Fajn, využiju kompoty, mám ještě velkou zásobu:yes: A bábovka nebude žádná dusivka:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ale to jste mě fakticky potěšili, že budete bábovku péct-dejte pak vědět, jak chutnala;-)

    Marti, takhle dlouho naložené hrušky v rumu to bude "opilá bábovka";-),ale aby jste se z ní nemotali taky, bude to mít pěkný grády:-D:-!

    Mirko, já si myslím, že by to šlo, ale nejsem si jistá, že by ty hrušky až tak změkly, i když....doba pečení:-?Možná by bylo dobrý je chvilku povařit ve vodě s cukrem. Z těch čerstvých hrušek by ta bábovka asi nebyla tak šťavnatá:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)napadlo mě-půjde to i z čerstvých hrušek?:-ONepustí moc šťávy?Kupuju je teď klukům docela často a ne vždy se úplně všechny sní.Tedy ne že bych si s nima pak neporadila;-),ale co kdybych je využila takhle:-p?Nesrazí se mi to mléko?

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Jani, tušila jsem, že se ozveš :-D:-D:-D. To je právě ten průser, že je to tak dlouho,že jsem zapomněla, podle kterého receptu jsem je zavařovala :-8, pak nám stařičká hrušeň uschla a já se k tomu víckrát nevracela, ale třeba si do hruškové sezony vzpomenu :-)).

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Marti, hrušky v rumu?:-O:-O:-O Recééééééépt!:-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    mám ještě letité zavařené hrušky v rumu, tak to bude mít bábovka říz :-D, vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bibi, takové bábovičky jsou moc fajn. Bohužel, pendolino taky nemáme, hrušky došly:-( a tak se snažím vymyslet něco jiného, co dnes vyšlo v magazínu AHA, tak snad to bude dobré, jako to tvoje;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Kompotované hrušky mám určitě ve sklepě nějaké letité a přemýšlím stále, jak je do těch svých chlapců nacpat. A už to vím, bude bábovka :yes::yes:. Ď. za recept :-). Bodíkuju ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibi:-)Pendolino nám tu zrušili:-(,poslaly kamsi na Brno a nám tu nechali Hurvínka;-)(motoráček).Tak vysedám a zamlouvám si na příště;-),ale dej prosím vědět předem.Přeci jen,vypravit se takhle nakvap se třemi dětmi-to není legrace;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Mirko, sedla sis alespoň do Pendolina?:-?Jestli ne, tak jinak nebude šance si ani olíznout prst:-D;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)ta musí být šťavnatá a dobrá:-p:-p.Sedám na vlak a jedu;-):-D.Kousek mi schovej,prosím:-*

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Januso, tak dej klidně jiný kompot.Lze tam použít jakýkoliv a díky;-):-)

    Odpovědět

  • janusa janusa(neregistrovaná)

    zrovna vymýšlím co upeču:-8...už má jasno a jdu na tu tvou bábovku....akorát nemám ty hrušky;-(....zkusím to bez nich, ale bodík máš ode mne jistý:yes::-D:-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo