

Mramorové maso
Suroviny
- 1/2 kg vepřové kýty
- 4 vejce
- 4 lžíce hrubé mouky
- 2 kapie nakládané v oleji
- 2 kyselé okurky
- 100 g tvrdého sýra
- 1 dl mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme.
Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části).
Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.
Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne.
Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mramorové maso
-
já to dělám do formy na bábovku a na stole to hezky vypadá
-
Pekla jsem včera přítelovi do práce a super
Mám novou formu na biskupský chlebíček. Děkuji moc za recept, určitě budu víckrát opakovat
-
Robila som na sviatky, malo to veľký úspech. Do vaječnej zmesi som dala šampiňóny a kápiu, vynechala som uhorky. S čistým svedomím môžem recept iba chváliť! Jednoduché, efektné a chutné! +
-
Moc dobré. Do vaječné směsi jsem nedávala okurku, ale jen kapii, petrželku a ochutila bylinkovou solí. Dávám jedničku
-
Receptík jsem včera vyzkoušela,s malými obměnami(žampiony,klobáska) a bylo to výborné..o)),jak za tepla,tak i na studenou mísu.Dnes jsem masko nakrájela na plátky a na rozpáleném oleji ještě osmahla a podávala s bramborovou kaší a okurkovým salátem.Všem moc chutnalo.Hodnotím velkou jedničkou.o))
-
Tak i 2.pokus dopadl skvěle a tejaje díky za recept a tip na výborné pohoštění.
Nezbylo!
-
Na zítřek jsem si tohle přichystala, jako studené pohoštění. "Neprozřetelně" jsem ochutnala já i manžel.
no a ráno půjdu pro maso, protože přece nedám hostům zbytky
-
vcera mi necakane volali priatelia, ze su dve hodiny pred mnichovom a maju cas na lietadlo 4 hodiny, tak sa zastavia. hladala som co narychlo narychlo a k comu mam kompotentny, mramorka vyhrala, lebo je absotulne nepracna, akurat som nemala kapiu a uhorku, tak som do zmesy pretlacila par struckov cesnaku a nakrajala vnat z jarnej cibulky, kym v povodnom recepte, taku dobru chut dava kapia, tu mi cesnak urobil uplne zazraky. neprehanam, ale ako som dala maso na stol, tak za 20 minut bolo prec.....Keby som mohla tak dam znovu 1.
-
Nechci chválit svoje recepty, ale toto maso když dobře vychladíte v chladničce, dá se dobře krájet na tenší plátky a dobře vypadá na studené míse.
-
Maso vypadá moc dobře. Tak jsem ještě nepřipravovala, dělám jen rolády, nebo např. udělám kapsu v libovějším bůčku a naplním.
-
ihned hodnotim....je to vyborne. robila som to zatial iba z morcacieho a kuracieho. po mojej prvej skusenosti, ked bolo to maso prilis biele...take akokeby chudorlave, tak som ho z tej vonkajsej strany zacala potierat viac paprikovou marinadou...ale Vam by to mozno nevadilo, ze to masko je take bielucke.