Mramorové maso

tejaja Kuchařka: tejaja

Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty
4 vejce
4 lžíce hrubé mouky
2 kapie nakládané v oleji
2 kyselé okurky
100 g tvrdého sýra
1 dcl mléka
2 lžíce oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části).

  3. Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.

  4. Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne.

  5. Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.

    Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 332 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mramorové maso

  • jiřina jiřina(neregistrovaná)

    já to dělám do formy na bábovku a na stole to hezky vypadá

    Odpovědět

  • Garficka Garficka

    Pekla jsem včera přítelovi do práce a super :-) Mám novou formu na biskupský chlebíček. Děkuji moc za recept, určitě budu víckrát opakovat:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Robila som na sviatky, malo to veľký úspech. Do vaječnej zmesi som dala šampiňóny a kápiu, vynechala som uhorky. S čistým svedomím môžem recept iba chváliť! Jednoduché, efektné a chutné! +

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc dobré. Do vaječné směsi jsem nedávala okurku, ale jen kapii, petrželku a ochutila bylinkovou solí. Dávám jedničku:yes:

    Odpovědět

  • jafin jafin(neregistrovaný)

    Receptík jsem včera vyzkoušela,s malými obměnami(žampiony,klobáska) a bylo to výborné..o)),jak za tepla,tak i na studenou mísu.Dnes jsem masko nakrájela na plátky a na rozpáleném oleji ještě osmahla a podávala s bramborovou kaší a okurkovým salátem.Všem moc chutnalo.Hodnotím velkou jedničkou.o))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak i 2.pokus dopadl skvěle a tejaje díky za recept a tip na výborné pohoštění.:yes::yes: Nezbylo!:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na zítřek jsem si tohle přichystala, jako studené pohoštění. "Neprozřetelně" jsem ochutnala já i manžel.;-) no a ráno půjdu pro maso, protože přece nedám hostům zbytky :-O :yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    vcera mi necakane volali priatelia, ze su dve hodiny pred mnichovom a maju cas na lietadlo 4 hodiny, tak sa zastavia. hladala som co narychlo narychlo a k comu mam kompotentny, mramorka vyhrala, lebo je absotulne nepracna, akurat som nemala kapiu a uhorku, tak som do zmesy pretlacila par struckov cesnaku a nakrajala vnat z jarnej cibulky, kym v povodnom recepte, taku dobru chut dava kapia, tu mi cesnak urobil uplne zazraky. neprehanam, ale ako som dala maso na stol, tak za 20 minut bolo prec.....Keby som mohla tak dam znovu 1.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Nechci chválit svoje recepty, ale toto maso když dobře vychladíte v chladničce, dá se dobře krájet na tenší plátky a dobře vypadá na studené míse.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Maso vypadá moc dobře. Tak jsem ještě nepřipravovala, dělám jen rolády, nebo např. udělám kapsu v libovějším bůčku a naplním.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ihned hodnotim....je to vyborne. robila som to zatial iba z morcacieho a kuracieho. po mojej prvej skusenosti, ked bolo to maso prilis biele...take akokeby chudorlave, tak som ho z tej vonkajsej strany zacala potierat viac paprikovou marinadou...ale Vam by to mozno nevadilo, ze to masko je take bielucke.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: porcování vepřového masa studené pohoštění porcování srnky porcování srnce porcování vepřového porcovani kyty porcování vepře porcování srnčí maso porcovani masa porcování srnčího masa porcování vepřové kýty pohoštění recepty studené maso porcování srnčího vepřové maso porcování jak krájet maso jak porcovat vepřové maso jak porcovat maso porcování masa na roládu porcování srnčí

Zapomněl/a jsem heslo