Rychlá mandarinková buchta
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme troubu na 170-180°C, pekáček vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme a vysypeme. Mandarinkový kompot scedíme a šťávu v hrnečku doplníme do 150 ml. Mandarinky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapneme troubu na 170-180°C, pekáček vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme a vysypeme. Mandarinkový kompot scedíme a šťávu v hrnečku doplníme do 150 ml. Mandarinky…
Na vále zpracujte suroviny v nelepivé těsto, zabalte do folie a dejte do chladu odpočinout.Zatím, co se těsto chladí, uvařte z mléka a mouky kaši, za občasného míchání…
Když se ohlásí nečekaná návštěva a potřebujeme rychle upéct něco dobrého z toho mála, co máme doma, pomůže nám tento recept. Jednoduchá kakaová buchta, příjemně vonící…
Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení.Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli, poté ušleháme v jiné misce žloutky s cukrem a horkou vodou do…
Jestli máte rádi ořechy a ananas, nenechte si ujít tyto snadné a rychlé řezy. Korpus ochucený ananasovým kompotem a strouhanými ořechy, potřený krémem z pomazánkového…
Koláčky se už celé generace řadí mezi velmi oblíbené moučníky, zejména pokud mají správný poměr těsta a náplně. Zkuste si křehké drobné pečivo podle osvědčeného receptu…
Meruňkové řezy jsou díky vrstvě tvarohové náplně s máslem a pudinkem vláčné a šťavnaté. Meruňkami nešetříme a nakonec, těsně před dopečením, můžeme řezy ještě posypat…
Tak tahle bábovka není žádná dusivka. Nadlehčuje jí prášek do pečiva a ještě ušlehaný sníh z bílků. Pokud budete chtít být kreativní, část těsta obarvěte kakaem a…
Taštičky, jinde zvané pirohy se dělají z různých těst od bramborového po odpalované. Zde vám nabízíme taštičky z nudlového těsta. Strouhanka taštičkám dodá vítanou…
Kuřecí hřbety omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 l studené vody. Přidáme koření (můžeme dát do čajového vajíčka), cibuli, česnek, mírně osolíme a přivedeme k varu.…
Bábovka je bezpochyby velmi oblíbený český moučník a peče se snad ze všech možných těst. Toto je verze klasické piškotové bábovky, jejímž mramorováním se chlubí každá…
Sladké kynuté knedlíky potěší jak malé, tak i velké strávníky u stolu. Těsto zadělané se sušeným droždím nakyne v teple trouby. Do placek z něj pak zabalíme, co máme…
Sacherův dort je jedna z nejznámějších kulinářských specialit Vídně. Jde o čokoládový dort potřený meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou. Originální recept je…
Tyto řezy tvoří dvě vrstvy tenkého kakaového piškotu naplněné jemnou smetanovo-tvarohovou náplní. Připravíme je jednoduše a rychle a poslouží jako chutný dezert nebo…
Piškotový řez je lahodný dezert, který se skládá z lehkého piškotového těsta, vrstvy smetanového krému a ovoce. Tento tradiční český zákusek je snadný na přípravu,…
Hvězdičky patří k oblíbeným tvarům, které nesmí na Vánoce chybět. Tvary tak můžete vykrajovat třeba z tohoto kakaového těsta s ořechy, které po upečení slepíte krémem z…
Moučník, který chutná podobně jako vánočka, jenom se nemusíte trápit se splétáním copů, připravíte snadno v domácí pekárně. Na vás je jen vložit do pekárny suroviny ve…
Kefírové řezy jsou skvělou volbou pro milovníky čokolády. Nejsou příliš sladké a na jazyku se jen rozplynou. Recept je rychlý, nenáročný a buchta díky kefíru…
Kynuté těsto na jidáše je, oproti těstu na mazanec, hutnější. Díky tomu jej lze tvarovat do tradičních velikonočních symbolů, nejčastěji do podoby stočeného provazu,…
Květákové placičky jsou oblíbenou variantou lehkého a chutného bezmasého jídla. Jemně kořeněný květák v křupavém obalu potěší nejen vegetariány, ale i milovníky tradiční…
Ještě jste letos nevyzkoušeli rebarboru? Velká chyba, protože v tomto šťavnatém koláči s drobenkou je neodolatelná. Nenápadná zelenina původem z Tibetu dá vašim pokrmům…
Cottage chléb je lehký, vláčný a výživný domácí chléb, který vyniká svou jemnou strukturou a příjemnou chutí díky přidanému cottage sýru. Jeho příprava je jednoduchá a…
Kaleráb nastrúhame na slzičkovom strúhadle, posolíme a necháme odpočinúť.Vytlačíme vodu, pridáme korenie, kvet, žĺtky, zahustíme múkou a premiešame. Nakoniec zľahka…