Škubánky na slano
Recept ještě nebyl hodnocenNa přípravu bramborových škubánků potřebujete pouze brambory, mouku a sůl. Podávat je můžete na mnoho způsobů, sladké i slané. Díky nim se můžete vrátit v čase do dob,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na přípravu bramborových škubánků potřebujete pouze brambory, mouku a sůl. Podávat je můžete na mnoho způsobů, sladké i slané. Díky nim se můžete vrátit v čase do dob,…
Kynuté buchty za oknem symbolizují tradiční domácí pohodu. Dozlatava upečené, s povidly, tvarohem, marmeládou nebo mákem, vždy chutnají skvěle. Připravte si pekáček a…
Ať už třešňovou, jahodovou nebo s rebarborou, klasickou bublaninu zná každý. Pokud ale hledáte novou inspiraci, určitě zkuste recept na bublaninu s kokosem a ostružinami…
v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence. Na vyšší plech si dáme…
Z mléka, droždí a cukru udělejte kvásek a nechte vykynout. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěnou heru, žloutek a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme…
Sladká pochoutka všech vánočních trhů, vonící až za třetí roh…hodně lidí si je zkouší upéct doma, na zavařovačkách, plechovkách od piva, láhvích od vína – i když to bez…
Ovocný koláč z jogurtového těsta s drobenkou je ideální letní dezert – vláčný, jemně nakyslý a plný sezónního ovoce. Jogurtové těsto je jednoduché na přípravu, krásně…
Všetky prísady dobre prešľaháme a cesto vylejeme do vymastenej bábovkovej formy.Ak chceme bábovku mramorovú, rozdelíme cesto na polovice, do jednej vmiešame 2 lyžice…
Ze všech surovin si utvoříme směs, poklademe na vymazaný plech. Kousek si dáme stranou na mřížky. Plníme marmeládou ( povidla, jablka, tvaroh, atd. ) Ze zbylého…
Třeme cukr, tuk a žloutky, pak střídavě přidáme kokos, vlažné mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Hmotu dáme do vymazané a hrubou moukou…
Vše se smíchá a naleje do vymazané a vysypané bábovkové formy a peče se cca při 180°C asi 45 min. Bábovka je lehonká a návštěvám moc chutná.
Všechny suroviny dáme dohromady, aby se těsto nelepilo a dobře se s nim pracovalo. Dáme jakékoliv ovoce - jahody, merunky, boruvky atd.
Jelikož bábovka bude opravdu velká, tak si nachystáme velkou mísu ve které smícháme Heru s cukrem, žloutky, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Poté přidáváme mouku a…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a mouku. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy ve tvaru srdce…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a mouku. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy ve tvaru srdce…
Všechny suroviny na těsto dáme do robota (nebo zpracujeme ručně) a vytvoříme těsto. Těsto by se mělo sypat a bude vypadat jako drobenka.Na vymazaný a dobře vysypaný…
Nejjednodušší koláč plněný tvarohovou náplní zvládne i naprostý začátečník Tvarohovou náplň je možné ještě vylepšit rozinkami naloženými v rumu nebo citronu, nebo…
Rohlíčky nemusí být nutně jenom vánoční cukroví. Tyto křehké rohlíčky jsou tak akorát do ruky, když vás honí mlsná. Můžete je naplnit jakoukoliv sladkou náplní, která…
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a…
Bublanin není nikdy dost. Těch nejjednodušších už vůbec ne. Jednoduchost a rychlost je přednost těchto oblíbených ovocných moučníků. Po 30 minutách přípravy naší…
Rolády z piškotového těsta jsou velmi jednoduché, rychle připravené a plnit je můžeme na mnoho způsobů dle naší chuti. Tvarohová náplň je díky šlehačce nadýchaná a…
Tento jablečný, na přípravu nenáročný koláč, se také nazývá americký. Právě pro jeho jednoduchost je velmi oblíbený. Těsto můžete ještě dále vylepšovat třeba rozinkami,…
Upřednostňujete spíše ovocné dezerty, ale s přicházejícím podzimem postupně přesedáte na hutnější moučníky? Máme pro vás tip na makovou bábovku. Zaručeně bude odměnou…
Velmi rychlý štrúdl bez kynutí, na který stačí jen pár surovin a zvládne ho upéct opravdu každý. Díky pomazánkovému máslu je těsto krásně vláčné a po krátkém odpočinku…