Zdravý rebarborový koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenKoláče s tvarohem a rebarborou jsou osvědčená klasika. V tomto receptu je navíc minimum cukru, bílou mouku nahradíme špaldovou, a na doslazení náplně použijeme banán,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 644 kJ / 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 3,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Koláče s tvarohem a rebarborou jsou osvědčená klasika. V tomto receptu je navíc minimum cukru, bílou mouku nahradíme špaldovou, a na doslazení náplně použijeme banán,…
Předehřej troubu na 180 °C.V jedné misce smíchej vejce s mlékem, v druhé misce suché ingredience - mouku, protein a kypřicí prášek a pak suché ingredience vsyp do…
Vejce vyšleháme s cukrem, vmícháme i jogurt, olej a kypřící prášek. Nakonec po částech zapracujte i mouku. Těsto je konzistencí podobné jako třeba na bublaninu, hustější…
Kvásek, 250 g vody, a třetinu mouky nejdříve opatrně rozmícháme na kašičku, přidáme zbytek mouky, sůl, kurkumu a olej a hněteme…zbytek vody doléváme podle potřeby, dokud…
Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Do mísy nasypte obě mouky, prášek do pečiva a cukr. Všechny suché suroviny promíchejte a přilijte mléko. Ze všech surovin vypracujte těsto. Těsto by nemělo být příliš…
Rychlé a zdravé cottage bulky jsou plné bílkovin. Příprava těsta je opravdu hračka a získáte 4 krásně velké bulky, které můžete naplnit podle chuti nebo přidat k polévce…
Mrkev očistíme a najemno nastrouháme.V míse smícháme mouku s krupicovým cukrem, práškem do pečiva a kakaem.Do sypké směsi přidáme připravenou mrkev, kefírové mléko, olej…
I oblíbenou a pro Vánoce tradiční vánočku můžete připravit v odlehčenější verzi z celozrnné mouky a se sladěnkou. Na chuti nic nepoznáte, vánočka bude krásně vláčná. Za…
Lívance z celozrnné mouky, jsou zdravou a chutnou alternativou klasických lívanců, které si můžete vychutnat nejen k snídani, ale i jako svačinu, nebo lehkou večeři.…
Domácí chléb je nejen důležitá součást denního jídelníčku, ale také pochoutka, kterou si můžeme připravit podle vlastní chuti. Třeba i plný semínek. Tvaroh mu pak dodá…
Obě špaldové mouky smícháme. Přidáme na jednu stranu droždí, na druhé sůl s cukrem. Promícháme a postupně vléváme vlažnou vodu. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto,…
Obě mouky smíchejte se solí a sodou. Přidejte na menší kousky pokrájené máslo, žloutek a zpracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.Kapustu…
Vyšleháme vejce a cukrem. Přidáme olej, jogurt, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Šleháme šlehačem a nakonec doředíme vodou, aby se těsto dalo vylít…
Nadýchaný, jemný a vláčný, takový je toustový chleba z dílny cukráře Josefa Maršálka. Do kynutého těsta, které je založeno z omládku a směsi hladké a celozrnné špaldové…
Zelí nakrájíme najemno a spaříme ve vodě. Scedíme a necháme vychladnout.Všechny suroviny přidáme k zelí a promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočinout.Na plech vyložený…
Sušenky jsou vždy skvělou svačinou pro malé i velké. Tyto placky jsou plné výživných ovesných vloček, které doplňuje na vápník bohatý mák a směs libovolných ořechů.…
Poctivý knedlík z žitného kvásku poslouží jako příloha ke spoustě oblíbených českých jídel, ať už k omáčkám nebo k dušenému zelí s masem. Hutný tmavý knedlík z celozrnné…
Rádi startujete den se sladkou snídaní? Ale nechcete přitom příliš hřešit? Zkuste připravit buchtu plnou zdravých a přitom přirozeně sladkých přísad. Pochutnáte si a…
Nemusíte mít speciální formičky na tartaletky, tento recept je uzpůsoben pro malé množství cukroví pečeného v košíčcích. Osvěžující pomerančový krém je zde obohacen o…
Pokud milujete ovesné sušenky, vyzkoušejte si je připravit doma podle následujícího receptu. Šťavnatý a kyselkavý rybíz dodá sušenkám šmrnc, díky kterému zmizí ze stolu…
Objevte zdravější variantu oblíbené letní pochoutky. V této verzi tradičního receptu se snoubí vláčnost celozrnného těsta s lahodnou sladkostí čerstvých jahod. Skvěle…
Smícháme všechny suroviny, mimo másla a oleje, ten dáme na pánev. Směs je řídká. Polovinu směsi dáme na rozehřátou pánev a opečeme z obou stran. Posypeme skořicí a…
Necháme vyskytnout kvásek v teple.Vypracujeme vláčné těsto ze surovin a kvásku (já dělám ručním mixérem s hnětači), které necháme v teple 1 hodinu kynout.Po vykynutí…