Celozrnný chléb z domácí pekárny

Frenkee Kuchař: Frenkee

Domácí pekárna 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

350 g špaldové celozrnné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
250 g špaldové jemně mleté mouky
1 ČL sušeného droždí
150 ml mléka
150 ml vody
2 PL olivového oleje
2 čl soli
1 ČL cukru
30 g slunečnicových semínek
20 g sezamových semínek
2 PL celého kmínu
1 PL anýzu
1 PL bazalky
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.

  2. Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.

  3. Uprostřed mouky uděláme důlek, do něho dáme droždí a důlek zase zahrneme moukou.

  4. Pekárnu (ETA Delicca) nastavíme na program "celozrnný chléb, velikost malá, barva střední" a zapneme.

Poznámka

Pokud nechceme vyndávat háky z již upečeného chleba, vyjmeme je z pekárny před posledním kynutím těsta.

Energetická hodnota celého bochníku je cca 2960 kcal. (118 g bílkovin, 491 g sacharidů, 55 g tuku a 58 g vlákniny. Živiny jsou pouze orientační, záleží, jakou používáte mouku.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrnný chléb z domácí pekárny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: celozrnný chléb z domácí pekárny celozrnný chléb domácí pekárna domácí pekárna celozrnný chleba celozrnný chléb z pekárny celozrný chléb z domácí pekárny celotrny chleb z do.pekarny chléb z domácí pekárny celozrnný celozrny chleb domaci pekarna celozrné pečivo z domácí domácí pekárny celozrnné pečivo z domácí pekarny celozrnný špaldový chléb z domácí pekárny recept na domaci chleb celozrny celozrny chleba z domácí pekárny recepty recepty celozrnného chleba do domácí pekárny recept na domácí chléb z domácí pekárny recept na celozrný chléb z domácí pekárny

Zapomněl/a jsem heslo