Chřestový quiche
Recept ještě nebyl hodnocenQuiche je slaný koláč pocházející z Francie. Základem je křehké máslové těsto, na kterém je nalita náplň. V tomto receptu naplníme koláč chřestovou směsí s ricottou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Quiche je slaný koláč pocházející z Francie. Základem je křehké máslové těsto, na kterém je nalita náplň. V tomto receptu naplníme koláč chřestovou směsí s ricottou,…
Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3x vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce…
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme 20 bochánků, naskládáme na plech s podložkou. Bochánky zploštíme a prstama mírně promačkáme, aby vznikl důlek, do kterého dáme…
Mouku prosijte do větší mísy, přidejte skořici, prášek do pečiva a zamíchejte.V jiné míse vyšlehejte med, olej, vanilkový extrakt, mléko a vejce.Obsah obou mís spojte,…
Perníčky neodmyslitelně patří k Vánocům. Jejich příprava není žádná věda a do vykrajování můžeme zapojit i ty nejmenší, kteří budou doslova zářit radostí. Hotové…
Vynikající sušenky s čokoládou a ořechy v základu arašídy chutnajícího křehkého těsta budou ideální svačinkou nebo mlsáním ke kávě. Upečte je podle našeho podrobného…
Kvásek , vodu a mouku promícháme, misku překryjeme folií a dáme na teplé místo. Necháme zrát přibližně 4 h.Ke zralému kvásku prosijeme oba druhy mouky, přidáme sůl, olej…
Kvásek , vodu a mouku promícháme, misku překryjeme folií a dáme na teplé místo. Necháme zrát přibližně 4 h.Ke zralému kvásku prosijeme oba druhy mouky, přidáme sůl, olej…
Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu nebo formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Do mísy prosejeme všechny suché suroviny - mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a…
Nejprve oloupeme a očistíme zeleninu. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo. Cibuli nakrájíme na kostky, přidáme k sádlu a restujeme, až je lehce nahnědlá. Vložíme maso…
Předehřej troubu na 180 °C.V jedné misce smíchej vejce s mlékem, v druhé misce suché ingredience - mouku, protein a kypřicí prášek a pak suché ingredience vsyp do…
Tenké těsto ze špaldové mouky poklademe šťavnatými švestkami, provoníme rumovým cukrem a zalijeme lahodnou smetanovou náplní. Díky vrstvě drobenkového těsta je koláč na…
Ze surovin vytvoříme hladké pružné těsto a necháme ho půl hodiny odpočinout v lednici.Následně těsto vyválíme na silnější plát a hrnkem vykrojíme placky, které pečeme v…
V malé mističce rozmícháme droždí s cukrem do tekuté konzistence a necháme v teple pracovat. Ve větší míse smícháme vločky s moukou a mlékem. Jakmile nám kvásek vyběhl,…
Máslo rozpustíme a v míse vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Potom přidáme vejce, kefír a společně vmícháme do hladké hmoty.Polohrubou, špaldovou a žitnou…
Muffiny z celozrnné špaldové mouky, ovesných vloček a třtinového cukru jsou ideální kombinací pro dietní pečení. Jsou plné vlákniny, čerstvých malin, případně jiného…
Rádi startujete den se sladkou snídaní? Ale nechcete přitom příliš hřešit? Zkuste připravit buchtu plnou zdravých a přitom přirozeně sladkých přísad. Pochutnáte si a…
Mléko spolu s vodou zahřejte. Do misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a lžíci hladké mouky. Zalijte vlažným mlékem s vodou a rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte…
V míse smícháme mouku, 2 vejce, olej, vodu a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme cca půl hodinky odpočinout. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablíčka…
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme, vmícháme vejce, olej, mléko , med a jogurt a důkladně promícháme. Hustší těsto rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem,…
Ušlehejte sníh, vmíchejte krém, cukr, koření a mandle. Dle potřeby vmíchejte postupně mouku. Nechte vychladnout v lednici cca 30 min, potom naplňte cukrářský sáček a…
Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Všechny suché ingredience smícháme. Řepu společně s olejem a rozinkami, namočenými v rumu, umixujeme v mixéru dohladka.V…
Obě mouky smíchejte se solí a sodou. Přidejte na menší kousky pokrájené máslo, žloutek a zpracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.Kapustu…
Těsto na veky je tmavší a malinko, ale příjemně pevnější díky použité celozrnné špaldové mouce. Dobře se tvaruje i peče a nakrájené krajíčky s bohatší slanou oblohou,…