Jednoduchá selská polévka
Recept ještě nebyl hodnocenZ větší části tuku a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, zalijeme vývarem (vodou), přidáme pepř a sůl, prošleháme a provaříme, před koncem varu přidáme mléko. Během…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z větší části tuku a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, zalijeme vývarem (vodou), přidáme pepř a sůl, prošleháme a provaříme, před koncem varu přidáme mléko. Během…
Celer je velmi zdravá zelenina, která je nedílnou součástí české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém celer hraje prim. Jemná krémová polévka ochucená česnekem…
Do pomalu taženého kuřecího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu dle chuti. Vývar stačí jen osolit, opepřit a podávat s polévkovými těstovinami a nakrájenou jarní cibulkou…
Pokud máte doma těstoviny, maso, smetanu a sýr, tak se můžete pustit do přípravy tohoto receptu. Restované kuřecí maso bude díky smetaně po zapečení krásně šťavnaté,…
Tyto oblíbené mořské plody chutnají samy o sobě skvěle, a tak jim svědčí rychlá a jednoduchá úprava na másle. K ochucení postačí trochu česneku a petrželky. Vychutnat si…
S létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket, ze kterých se dá připravit například slaná buchta se sýrem a salámem, provoněná česnekem. Buchta chutná skvěle teplá i…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Z obou stran mírně naklepeme, nařízneme na okrajích a lehce poprášíme paprikou, solí a pepřem. Česnek prolisujeme, celer…
Kmínová polévka je stará klasika našich babiček. U nás doma ji vaříme podle našeho receptu, o který se s vámi ráda podělím, protože takto nám chutná nejvíce. Na sádle…
Voňavá uzená polévka s kroupami a brambory dokáže zasytit i zahřát v chladných dnech. K její přípravě využijeme vývar z uzeného masa. Část masa můžeme dát do polévky a…
Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Vše naporcujeme tak, jak to máme rádi, na kostičky, na kolečka ... atd.. :-) Rozehřejeme v hrnci sádlo, nebo olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, chvilinku…
Očištěná játra nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku (lze i mixovat), vložíme překrojenou malou cibuli a umeleme k játrům. V jiné misce smícháme metličkou…
Jedním ze symbolů jara je zelená barva, která by se podle tradice měla objevit na velikonoční tabuli. Připravte si proto nádivku s bylinkami a šunkou. Uvnitř nadýchaná,…
Lilkové závitky s kuřecím masem, voňavým česnekem, rozpuštěným sýrem a čerstvou petrželkou jsou skvělou volbou pro lehký a lahodný oběd či večeři. Vytváří kombinaci…
Z telecí kýty nakrájíme 4 plátky, rozklepeme je na co nejtenčí řízky a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky. Do porcelánové mísy, která má…
Závitek z mletého masa plněný klobáskou je chutný a jednoduchý pokrm, který kombinuje šťavnaté mleté maso s pikantní náplní z klobásky. Tento recept nabízí výbornou…
Do pánve dáme 3 lžíce oleje. Na něm orestujeme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Než začne hnědnout, přidáme mletou sladkou papriku a na kousky nakrájené kuřecí…
Dušený přírodní kuřecí plátek nemusí být jen nudné dietní maso. Připravte si k němu pikantní kořeněnou omáčku s kořenovou zeleninou a špetkou kari, která jídlo skvěle…
Kuřecí BBQ křidélka s dipem ze zakysané smetany a jogurtu se skvěle hodí pro různé oslavy a setkání s vašimi blízkými. Křidélka namarinujete den předem a pak už jen…
Rohlíky nakrájíme na malé kousky (kostičky). Do misky rozklepneme dvě vejce a přidáme mléko, vše spolu prošleháme a přidáme k rohlíkům, necháme pár minut stát, aby se…
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, uložíme do většího pekáčku a pokladme plátky másla. Podlijeme menším množstvím vody a ze začátku můžeme pekáč přiklopit víkem, později…
Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Hrnec potom odstavíme bokem a vmícháme papriku a moukou. Vzniklou zásmažku zalijeme 1,5 - 2 litry vody, přidáme…