Vídeňský bramborový salát
Recept ještě nebyl hodnocenVídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 167 kJ / 40 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Kokosky patří mezi nejjednodušší a nejrychlejší vánoční cukroví, které můžeme připravit ze zbylých bílků. Stačí jen pár surovin a během chvilky jsou připravené k pečení.…
Zelný salát patří mezi oblíbené přílohy k hlavnímu jídlu. Obvykle se k jeho výrobě používá bílé zelí. Tento salát je z červeného zelí a díky medu a jablečnému octu má…
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu…
Recept na sladkokyselé kuře potěší všechny příznivce asijské kuchyně. Kousky kuřecího masa a sladký ananas jsou tentokrát v kombinaci se štiplavým zázvorem a česnekem ve…
Sklízíte bohatou úrodu jablíček a přemýšlíte, jak je zužitkovat? Můžete si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Sklízíte bohatou úrodu jablíček a přemýšlíte, jak je zužitkovat? Můžete si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Sklízíte bohatou úrodu jablíček a přemýšlíte, jak je zužitkovat? Můžete si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Pokud jste ještě nezkoušeli vlažný bramborový salát bavorského stylu, dejte mu šanci nyní. Je velejednoduchý a opravdu chutný. Jen pár potřebných surovin a čas na…
Dýňový chlebíček je nadýchaný, vláčný a provoněný skořicí. Díky dýňovému pyré a javorovému sirupu má jemně nasládlou chuť a pekanové ořechy mu dodají příjemnou křupavost…
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Zabalte kuřecí paličky do slaniny a upečte je spolu s pikantní marinádou. Díky pomalému pečení budou krásně měkké, voňavé a na povrchu příjemně zkaramelizované – ideální…
Postup: Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne…
Čočka je sice tradičním novoročním pokrmem, ale stojí za to ji připravovat průběžně po celý rok. Kromě vlákniny je bohatá na spoustu vitamínů a minerálů. Podáváme s…
Křenová pasta je skvělé pálivé dochucovadlo, které se hodí k masu, uzeninám, nebo abychom dodali říz salátu. Stačí smíchat nastrouhaný křen, cukr, ocet a olej, směs…
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s…
V misce smícháme všechny suché ingredience a poté teprve vmícháme suroviny tekuté. Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150 °C asi 30-40 minut …
Závin, z křehkého těsta, patří mezi tradiční a osvědčené dezerty. Podle tohoto receptu připravíte dva záviny, jeden s jablečnou náplní, druhý se švestkovou náplní s…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Rychlý a snadný salát z červeného zelí a křenu je plný vitamínů. Podávat ho můžete jako přílohu k hlavnímu jídlu, a pokud zrovna neholdujete křenu můžete jej vynechat.…
Nejspíš se všichni shodneme, že kuřecí maso je skvělé pro svoji nenáročnou přípravu. Kousky masa stačí obalit ve vajíčku, směsi strouhanky a nechat usmažit bez oleje v…
Maso upravíme na dvě roládky. Každý plát osolíme, poklademe tyrolským špekem a rozdělíme na ně sušené švestky, které jsme si předem namočili do 50 ml červeného vína.…
Není nad jednoduchý zeleninový salát z čerstvé sezónní zeleniny, který vás osvěží v horkých dnech. Křupavá zelenina ochucená pikantní zálivkou, posypaná balkánským sýrem…