Vídeňský bramborový salát
Recept ještě nebyl hodnocenVídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 167 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Sklízíte bohatou úrodu jablíček a přemýšlíte, jak je zužitkovat? Můžete si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Sklízíte bohatou úrodu jablíček a přemýšlíte, jak je zužitkovat? Můžete si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Sklízíte bohatou úrodu jablíček a přemýšlíte, jak je zužitkovat? Můžete si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Recept na sladkokyselé kuře potěší všechny příznivce asijské kuchyně. Kousky kuřecího masa a sladký ananas jsou tentokrát v kombinaci se štiplavým zázvorem a česnekem ve…
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu…
Zelný salát patří mezi oblíbené přílohy k hlavnímu jídlu. Obvykle se k jeho výrobě používá bílé zelí. Tento salát je z červeného zelí a díky medu a jablečnému octu má…
Křenová pasta je skvělé pálivé dochucovadlo, které se hodí k masu, uzeninám, nebo abychom dodali říz salátu. Stačí smíchat nastrouhaný křen, cukr, ocet a olej, směs…
Křupavé, dozlatova osmažené hranolky jsou prostě lahoda! Tuto skvělou přílohu k pořádnému steaku si snadno připravíte i doma. Stačí brambory nakrájet na hranolky,…
Hrušková povidla mají všestranné využití – skvěle se hodí na koláč, frgál nebo jen tak k namazání na chleba. Sladké hrušky se pečou pomalu v troubě s cukrem, skořicí a…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Delikátní záležitost, jakou je sladce pálivý džem z chilli a paprik, nemůžete při zpracování úrody ze zahrádky opomenout. Příprava není složitá a podle našeho…
Cizrnu, tofu a olej lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.Přilijeme vodu na požadovanou hustotu.Přidáme jablečný ocet, sůl a sezamová semínka.Vše dobře promícháme, případně…
Zkuste využít dýni jako základ pro pálivou omáčku. Dýně dodá hmotu, osvědčené druhy pálivých papriček věnují ostrost. Každopádně si milovníci ostrého přijdou na své.
Postup: Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne…
Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml…
Rozpálíme troubu na 220°C. Maso dobře omyjeme, osušíme a pořádně vmasírujeme česnek utřený se solí. Necháme 20 min odpočívat. Mezitím si do pekáčku rozložíme cibuli…
Vychutnejte si zavařenou mrkev ve sladkokyselém nálevu, která spojuje křupavou texturu s dokonale vyváženou chutí sladkosti a jemné kyselosti. Tento lahodný doplněk k…
Čočka je sice tradičním novoročním pokrmem, ale stojí za to ji připravovat průběžně po celý rok. Kromě vlákniny je bohatá na spoustu vitamínů a minerálů. Podáváme s…
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s…
Máte pocit, že vaše tělo potřebuje pročistit a načerpat energii z přírody? Vyzkoušejte tento detoxikační salát s červenou řepou a černou ředkví. Řepa je bohatá na…
Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy. Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky,…
Salát nasekáme na tenké proužky, stejně tak papriku. Rajčátka rozpůlíme, okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vajíčko nakrájíme na droboučko. Vše promícháme…