

Bavorský bramborový salát
Suroviny
- 6 větších brambor
- cibule
- 1/2 masového vývaru z masoxu
- 3-4 lžíce jablečného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- 1/2 větší salátové okurky
- pažitka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Předem si uvaříme brambory a vývar. Cibuli nakrájíme, okurku omyjeme a necháme slupku a taky pokrájíme na kolečka.
Brambory by měly jít krájet na plátky, pak i salát vypadá lépe. Vše v míse lehce promícháme. Nálev by měl být vychlazený a brambory mírně teplé.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s měkkým chlebem na večeři nebo jako přílohu k obědu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bavorský bramborový salát
-
ano, jako se spousty pokrmů, obdoby jsou různé. Ovšem 'vývar z MASOXU'. hhhmmm to je fakt levný bufet s éčkama
-
Dobrý den,
chci jenom souhlasit se Zdenou, protože moje neteř žije v Bavorsku a přesně tento salát se tam naučila a udělala ho u nás doma. Jsem ráda, že se tady objevil, protože jsem si ho nenapsala a recept jsem si úplně nepamatovala. Díky za recept. -
Iren,...mate pravdu jen castecne.
Jak se rika, ze nikdy neni stejna svickova od ruznych kucharek, tak toto plati v Bavorsku o tomto bramborovem salatu,....nikde nekoupis a nebo v restauraci nedostanes stejny .
Jiny je u reznika-bufet, jiny baleny v supermarketu, jiny u soukromnika- pod.jako lahudkarstvi,...a vsechno se podava, jako Bavorsky bramborovy salat.
Toliko ze zkusenosti. -
Lenko nerada kritizuji, protože nikdo učený z nebe nespadl, ale bavorský bramborový salát jsem jedla, ale takhle opravdu nevypadal