Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli džem

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 20 minut při zaváření

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 20 minut při zaváření )

Delikátní záležitost, jakou je sladce pálivý džem z chilli a paprik, nemůžete při zpracování úrody ze zahrádky opomenout. Příprava není složitá a podle našeho propracovaného receptu ji určitě zvládne i začátečník.

Suroviny pro 1 dávka

6 skleniček o objemu 250 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 898 kJ /
4 278 kcal
Bílkoviny4,95 g
Tuky0,90 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 060,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sklenice i víčka prolijte vroucí vodou (ideálně přímo z varné konvice) a nechte je na čisté utěrce vychladnout. Krok 2: Chilli papričky zvažte až po očištění a zbavení semen a nasekejte je nadrobno v kuchyňském robotu. Přidejte očištěnou a na kostky nakrájenou papriku a ještě promíchejte několika pulzy. Krok 3: Cukr zvolna a bez míchání zahřívejte s octem do rozpuštění. Přidejte směs chilli a paprik a přiveďte k varu. Zprudka 10 minut vařte, pokud chcete, osolte. Krok 4: Sejměte z ohně a nechte asi třičtvrtě hodiny chladnout. Potom, máte-li pocit, že kousky chilli a paprik nejsou v želé stejnoměrně rozmístěny, zamíchejte. Krok 5: Naplňte do připravených sklenic a uzavřete. Džem můžete zavařit, ale není to nutné.

TIP: Jak zpracovat papriky

Zveřejněno 21. 11. 2013

Poznámka autorky hosta

Je to pikantní pochoutka, výborná především k sýrům. Hodí se i k masu či k jednohubkám nebo sendvičům

Zdroj: Apetit z r.2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chilli džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nX57

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chilli džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nX57

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Jakožto fanoušek všeho pálivého ukládám a určitě vyzkouším! <3

Miroslava 2. 8. 2015 14:29
yanull:v jakém poměru nakládáš feferonky do slivovice,prosím???

Nadja: nene, je to správně, po 15 dkg:-))

hosta: :-? 150 g silnostěnné papriky - to je asi polovina větší papriky, že? :-? Také se mi to zdá málo na množství chilli, spíše bych řekla, že by to chtělo 1.500 g paprik. I to výsledné množství 1,5 litru půlce papriky moc neodpovídá. Ale možná se pletu.

Určitě udělám,máme to všichni rádi.Díky za recept.:yes::yes::-p

To musí být mňamina:-p:yes:Já to nesmím,ale zlatoušek by si jen chrochtal;-)Jituško a to aranžmá je také super:-*:-K

vs262: Díky za vyzkoušení:-K Já používala červené papriky silnostěnné, ne kapie, nevím, jaký jsi dala ocet, já dala podle receptu jablečný, je oproti kvasnému, který má 8% jen pětiprocentní. Máš pravdu, síla to je, ale sympatická:-D

Tak se s vámi děvčata podělím o svůj recept a zkušenost. Udělat ostrý džem z paprik by mě nenapadlo ani ve snu. Když jsem si tento recept přečetla, byla jsem nadšená. Kapií jsme před mrazama sklidili 3 bedny a postupně je konzumujem. Když jsem si ale přichystala to množství podle receptu (150g je 1 ks kapie), zato čili papriček se mi zdálo hrozně moc! Začala jsem improvizovat. Asi 600g paprik jsem nahrubo pomlela a přidávala čili papričky, až pokud to bylo únosné a dalo se to ještě jíst (asi 100g). Želírovací cukr jsem nikde nesehnala, tak jsem použila krystal a přidala k němu 1ks želírfixu 1:1. Vše jsem dala vařit, podobně jako marmeládu. Taky se mi zdálo 6dl octa moc, že to bude kyselé. Tak jsem taky přidávala ocet postupně, skončila jsem jen na 2dl. Je to ostré ažaž a příjemně sladkokyselé. Díky za nápad. :yes:

Miroslava: myslím, že ne, berte v úvahu ten jablečný ocet:-)

Miroslava 24. 11. 2013 07:09
:-Srecept se mi jeví super-ale není na celkovou váhu 30 dkg paprik kilo cukru moc??:-?:-?redkova.m@seznam.cz

Feferonky mám naložené ve slivovici, jako prevenci na cévy a žíly, ale toto zpracování se mi velmi líbí :-p:-K +12. bodík:yes:

Paráda:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:Paráda:yes::yes::yes::yes:

Jitko, tak to musí být něco suprového!!:-O:yes:

1974andrea: no, silný, ale jak je to v tom sladkokyselý, tak je to dobrý:-))

hosta:A jaký to má grády? :-D

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
zpracovaní feferónek, chilli marmeláda recept, zpracování chilli papriček, jak zpracovat chilli papričky, marmeláda z feferonek, zpracování čili papriček, chilli papričky zpracování, čili džem, džem z chilli papriček, jak zpracovat feferonky, chilli marmeláda recepty, chilli marmelády recepty, čili marmeláda, jahodová marmeláda s chilli, feferonka zpracování, jak zpracovat čili papričky, zpracovani cili papricky, jahodová marmeláda s chilli recept, feferonky zpracování, chilli jam

Suroviny:
chilli paprika čerstvá, paprika čerstvá červená, cukr želírovací, ocet jablečný, sůl

Přidat fotografie receptu