Steaky "nadivoko"
Recept ještě nebyl hodnocenKoření utlučeme v hmoždíři na drobnou směs, promícháme s octem do husté kašičky a vmasírujeme do plátků masa.Maso naskládáme do misky, zalijeme portským vínem tak, aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koření utlučeme v hmoždíři na drobnou směs, promícháme s octem do husté kašičky a vmasírujeme do plátků masa.Maso naskládáme do misky, zalijeme portským vínem tak, aby…
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou můžeme v horkých letních dnech podávat i jako oběd. Opečené kuřecí maso je zde vhodně doplněno o tučné sýry, které nás…
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s…
Nejdříve připravte drobenku: rostlinné máslo o pokojové teplotě prsty smíchejte s ostatními ingrediencemi, propracujte a nechte odpočinout v lednici. Koláč: Odměřte…
Křupavé, dozlatova osmažené hranolky jsou prostě lahoda! Tuto skvělou přílohu k pořádnému steaku si snadno připravíte i doma. Stačí brambory nakrájet na hranolky,…
Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Hlávkový salát omyjeme a nakrájíme na menší proužky, rajčata přepůlíme.Všechny suroviny smícháme lehce dohromady a…
Rozehřejte troubu na 190°C. Kartáčkem očištěné a omyté brambory nakrájejte na klínky a rozložte na velký plech pokrytý pečícím papírem. Prošlehejte metličkou či…
Připravte si základní barbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne,…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Smícháme všechny ingredience na těsto a pečlivě je promícháme. Konzistence bude trochu řidší, toho se nelekejte.Po tom, co se vyhřeje…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V misce smícháme mléko s octem a necháme 10 minut odstát. Mezitím v míse smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a kakao.…
Cícer i krúpy necháme odstáť cez noc vo vode. Na druhý deň cícer uvaríme. Krúpy varíme vo vývare a po dovarení uvarený cícer pridáme ku krúpom. Slaninu i cibuľu nasekáme…
Čočka je sice tradičním novoročním pokrmem, ale stojí za to ji připravovat průběžně po celý rok. Kromě vlákniny je bohatá na spoustu vitamínů a minerálů. Podáváme s…
Delikátní záležitost, jakou je sladce pálivý džem z chilli a paprik, nemůžete při zpracování úrody ze zahrádky opomenout. Příprava není složitá a podle našeho…
Všechno ovoce omyjeme a necháme okapat. Blumy a oloupanou broskev rozpůlíme a zbavíme pecek. Hrušky a jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, rozinky přebereme, spaříme a…
Zralá rajčata pokrájíme na čtvrtky, cibuli buď červenou nebo žlutou na tenká kolečka. Používám struhadlo je to hezčí. Balkánský sýr pokrájíme na malé kostičky. Vše dáme…
Postup: Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne…
Hustá, lehce pikantní, ideálně doplní grilované maso i zeleninu. Připravte si domácí barbecue omáčku. Hodí se k marinování masa před grilováním i jako omáčka k hotovému…
Pokud jste ještě nezkoušeli vlažný bramborový salát bavorského stylu, dejte mu šanci nyní. Je velejednoduchý a opravdu chutný. Jen pár potřebných surovin a čas na…
Kuře opláchneme, osušíme, položíme prsíčky dolů, stehna vykloubíme v kyčelním kloubu a velmi ostrým nožem z obou stran páteře provedeme řez, abychom oddělili páteř a…
Tofu nakrájíme na kostičky, nakrájíme rajčata, cibulky a pažitku.Vše dohromady lehce promícháme, případně ještě dochutíme.Necháme chvíli odležet a podáváme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě…
Steaky očistíme, omyjeme a mírně naklepeme, pak je potřeme z obou stran omáčkou barbecue, naskládáme do mísy nebo talíře na sebe, proložíme tenkými kroužky z cibule a…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci světlé sójové omáčky, lžičku škrobu a dobře promícháme. Necháme stranou,…
Bravčové kotlety z oboch strán osolíme a okoreníme čiernym korením.V miske zmiešame med, vodu, soľ, ocot a kajenské korenie.Na panvici na vysokej teplote zohrejeme olej…