Úžasná medová žebírka
Recept ještě nebyl hodnocenPečená vepřová žebra patří k oblíbeným pokrmům naší kuchyně. Vylepšete je dokonalou marinádou, díky které maso natáhne sladkoslanou chuť z medu, hořčice, chilli a špetky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným pokrmům naší kuchyně. Vylepšete je dokonalou marinádou, díky které maso natáhne sladkoslanou chuť z medu, hořčice, chilli a špetky…
Hustá, lehce pikantní, ideálně doplní grilované maso i zeleninu. Připravte si domácí barbecue omáčku. Hodí se k marinování masa před grilováním i jako omáčka k hotovému…
Cizrnu, tofu a olej lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.Přilijeme vodu na požadovanou hustotu.Přidáme jablečný ocet, sůl a sezamová semínka.Vše dobře promícháme, případně…
Pokud jste ještě nezkoušeli vlažný bramborový salát bavorského stylu, dejte mu šanci nyní. Je velejednoduchý a opravdu chutný. Jen pár potřebných surovin a čas na…
Salát nasekáme na tenké proužky, stejně tak papriku. Rajčátka rozpůlíme, okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vajíčko nakrájíme na droboučko. Vše promícháme…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Nejspíš se všichni shodneme, že kuřecí maso je skvělé pro svoji nenáročnou přípravu. Kousky masa stačí obalit ve vajíčku, směsi strouhanky a nechat usmažit bez oleje v…
Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím masem nebo surimi…
Čočka je sice tradičním novoročním pokrmem, ale stojí za to ji připravovat průběžně po celý rok. Kromě vlákniny je bohatá na spoustu vitamínů a minerálů. Podáváme s…
Ve francouzské kuchyni je estragon velice oblíbený. Vyznačuje se jemnou vůní a příjemně nasládlou chutí. Estragonový ocet využijete do salátů, nebo marinád. Navíc jeho…
Rychlý a snadný salát z červeného zelí a křenu je plný vitamínů. Podávat ho můžete jako přílohu k hlavnímu jídlu, a pokud zrovna neholdujete křenu můžete jej vynechat.…
Sladkokyselé brusinky uvítáme zejména ke svíčkové na smetaně. Pokud však nemáme zásobu brusinek, můžeme takto zpracovat pro naše končiny typičtější červený rybíz. S…
Omáčka z červeného rybízu s pikantním nádechem je ideální ke grilovanému masu, paštikám nebo sýrům. Kombinace sladkokyselé chuti rybízu a jemné kořeněnosti dodá každému…
Krkovice patří mezi oblíbené části masa, ze kterých denně vaříme. Zkuste ji v létě připravit na grilu. S našim podrobným postupem docílíte velice lahodné verze…
Křupavé, dozlatova osmažené hranolky jsou prostě lahoda! Tuto skvělou přílohu k pořádnému steaku si snadno připravíte i doma. Stačí brambory nakrájet na hranolky,…
Nejdříve připravte drobenku: rostlinné máslo o pokojové teplotě prsty smíchejte s ostatními ingrediencemi, propracujte a nechte odpočinout v lednici. Koláč: Odměřte…
Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky. …
Rajčata, jablka, cibule a řepu nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do hrnce do měkka.Prolisujeme přes sítko, dochutíme a povaříme. Musí to být spíš hustá kaše, trochu…
Okurku nakrájíme na jemnější kolečka, papriky na drobné kousky, cibuli na čtvrtměsíčky a půlměsíčky. K 1/3 šálku jablečného octa přilijeme vodu, abychom měli 1/2 šálku…
V hlubším hrnci si na oleji orestujeme cibulku dozlatova spolu s prolisovaným česnekem, přidáme zbylé ingredience na omáčku kromě soli a pepře a za neustálého míchání…
Zeleninový salát doplněný restovanými žampiony je skvělá volba pro přípravu lehkého oběda nebo chutné večeře. Žampiony jsou univerzální houby s jednoduchou a rychlou…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Marhule si nakrájame na male kocky a vložíme variť do hrnca, akonáhle pustia šťavu, pridávame všetky ostatné suroviny. Na koniec pridáme nadrobno nakrájané chilli.…
Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy. Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky,…