Plněné ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenNa plněné ořechy existuje nespočet různých receptů a snad každý, kdo je peče, má ten svůj oblíbený. V tomto receptu se netradičně přidává strouhanka a vejce je v těstě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na plněné ořechy existuje nespočet různých receptů a snad každý, kdo je peče, má ten svůj oblíbený. V tomto receptu se netradičně přidává strouhanka a vejce je v těstě…
Jednoduché ořechové placičky vonící skořicí si zajisté zamilujete. Jsou nenáročné na přípravu i na suroviny a oblíbí si je především ti, kdož mají díky zahrádce přebytek…
Jednoduché ořechové placičky vonící skořicí si zajisté zamilujete. Jsou nenáročné na přípravu i na suroviny a oblíbí si je především ti, kdož mají díky zahrádce přebytek…
Čas jablíček ve spíži se zvolna krátí a je potřeba je zpracovat. Co takhle připravit si na tento víkend úžasný strouhaný jablečný koláč? Věřte tomu, že ho nepřipravíte…
Mléko s cukrem necháme přejít varem. Do vařicího mléka s cukrem nasypeme strouhaná ořechová jádra a za stáleho míchání necháme chvili povařit.Sejmeme z ohně, vmícháme…
Receptů na svatomartinské rohlíčky je spousta. My pro vás máme recept, jehož příprava těsta je jednoduchá. Těsto je dokonale křehké, nemusí kynout a zvládne jej i úplný…
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Můžeme podle starých rad postupovat i tak, že formu vymažeme tukem, pak ji dáme na chvíli do…
Snad každý zná řezy se žloutkovou polevou z ořechového korpusu, které chutnají skvěle a jejich příprava není žádná věda. Jejich lehce ořechová chuť vám v ústech zůstane…
Ochutnejte tyto skvělé rohlíčky z čokoládo-ořechového těsta pečené podle osvědčeného rodinného receptu. A nenechte se zmást názvem, k postním jídlům určitě nepatří, jsou…
Vykrajované ořechové měsíčky s rumovou polevou vás vrátí do dětských let, kdy je naše babičky s oblibou připravovaly nejen na Vánoce. Pokud jste je ještě neochutnali,…
Hledáte jednoduchý a rychlý recept na moučník? Pak je tento ořechový koláč pro vás jak stvořený. Skládá se pouze ze tří surovin a navíc neobsahuje žádnou mouku, takže je…
Vanilkové rohlíčky, obalované ve směsi vanilkového a moučkového cukru, nesmí na Vánoce chybět v žádné domácnosti. Lehce se rozplývají v ústech a pomůžou tak navodit tu…
Šneky můžeme péci s různými sladkými náplněmi, ale pokud ze surovin vynecháme vanilkový cukr, můžeme je péci i naslano se sýrem, šunkou nebo s masovou náplní. Variant je…
Pokud máte chuť na nějaký lehčí moučník, pak určitě musíte vyzkoušet tento bílkový chlebíček. Je krásně nadýchaný a lehký jako dech. Navíc je v něm ukryta kopa dalších…
Šohajky jsou jednoduchým a chutným cukrovím, které můžeme připravit i na poslední chvíli před oslavou či vánočními svátky. Ořechová náplň mezi čokoládovou polevou voní…
Zaklad testa je nutne pripravit si den predem. Zmekly tuk a krupicku promichame.Smes asi 10 minut poradne treme v dlanich a protlacujeme mezi prsty, cimz dostaneme…
Pracny jsou velmi oblíbené vánoční cukroví, které je snadné na přípravu, má dlouhou trvanlivost a čím déle je necháte odležet, tím je jejich chuť lepší. Možná máte svůj…
Připravte si s námi lahodné ořechové trubičky, plněné pařížským krémem a namočené v čokoládové polevě. Příprava je sice trochu náročnější, výsledek ale stojí za to.…
Na pánev dáme rozpustit máslo a vsypeme cukr. Neustále mícháme a až se cukr rozpustí, přidáme med a skořici.Vsypeme ořechy a neustále mícháme, aby se všechny obalily.…
Při větší úrodě jablek se vždy hodí osvědčený recept na rychlou a vláčnou buchtu. Strouhaná jablka s příchutí skořice, rozinek a křupavými oříšky v těstě se tohoto úkolu…
Dezert s bohatou ořechovou náplní, který si můžete upéct i jako dort. Připravte si ho večer předem, rozleželý je ještě chutnější. Pokud se vám povede ho uchránit,…
Křehký linecký koláč s lahodnou jablečnou náplní plnou rozinek a vlašských ořechů a křupavou drobenkou se bude skvěle vyjímat na vaší slavnostní tabuli. Ale i obyčejné…
Nejdříve dáme rozmrazit listové těsto. Jablka omyjeme, osušíme a nastrouháme na plátky, ořechy nasekáme na kousky. Vejce rozkvedláme v hrnečku. Troubu zapneme na 200°C a…