Oříšková bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenBábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C.Vejce rozdělíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C.Vejce rozdělíme na…
Nejenom kynuté nebo listové těsto je možné použít na štrúdl. Přidáte-li do těsta pivo, bude kypřejší, jemnější a bude mít křupavou kůrku. Plnit můžete jablky, švestkami,…
Už vás nebaví štrúdl jen z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového. Máme pro vás skvělý recept. Těsto je díky jogurtu vláčné, skvěle se s ním pracuje a hodí se pro…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Tyto řezy, někdy též nazývané Cikánské řezy, mají v sobě všechno, na čem si můžete pochutnat. Najdete v nich ořechy, pikantní marmeládu i křupavý povrch. Zaručeně vám…
Jaké by to byly Vánoce bez ořechových měsíčků? Klasika mezi cukrovím by vám na štědrovečerní tabuli určitě neměla chybět. Náš recept je s krémem z vlašských ořechů, ale…
Jaké by to byly Vánoce bez ořechových měsíčků? Klasika mezi cukrovím by vám na štědrovečerní tabuli určitě neměla chybět. Náš recept je s krémem z vlašských ořechů, ale…
Jak se blíží Vánoce, postupně vytahujeme z šuplíku oblíbené recepty na cukroví. Mezi tradiční druhy, které by neměly chybět na svátečním stole, patří išelské dortíčky.…
Z droždí, mléka a cukru vypracujeme kvásek.Přidáme mouku, vejce, nastrouhanou heru, špetku soli a necháme zhruba hodinu vykynout.Nádivku připravíme tak, že uvaříme…
Lahodné rohlíčky s jemnou žloutkovou polevou a posypem z voňavých ořechů jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a sladké chuti. Ideální pochoutka ke kávě, na sváteční…
Vosí hnízda se řadí k nejoblíbenějším druhům tradičního vánočního cukroví. Pokud je milujete i vy, zkuste je letos trochu jinak. Vláčné světlé těsto a řízná ovocná náplň…
Každého milovníka sladkých moučníků potěší tento výtečný jablečný koláč. Křehký koláč, skládající se ze dvou vrstev listového těsta, mezi kterými najdeme náplň z…
Milujete vanilkové rohlíčky, ale neradi je připravujete? S těmito ořechovými miňonkami vám ušetříme práci, ale chuť a vůni zachováme. Z ořechového těsta vytvoříme…
Vosí hnízda nebo včelí úly zdobí každý rok náš vánoční stůl. Cukroví, u kterého kakaová piškotová hmota plná oříšků a s vůní kapky rumu roste ze sladkého piškotu, je…
Na Vánoce nesmí perníčky chybět. Vyzkoušejte z perníkového těsta tentokrát vytvořit roládu, kterou naplníte povidly a ořechy. Toto spojení je dokonalá vánoční kombinace.…
Spojení vláčného těsta, sladkosti řepy a jemného krému vytváří dokonale vyvážený dezert, který nadchne svou chutí i výživovými hodnotami. Ideální volba pro milovníky…
Tyčky z ořechového těsta potřené jednoduchou bílou citronovou polevou sušíme hodinu v troubě. Díky výrazné chuti ořechů zkombinované s osvěžující citronovou polevou…
Mouku, cukr, prášek do perníku, kakao a sůl promícháme v misce. Přidáme mléko, olej, vejce a umícháme hladké těsto. Nakonec vmícháme rozmačkané banány, ořechy a brusinky…
Pracný, ale vynikající recept na ořechový zákusek, kde se propojují chuti karamelu, ořechů a rumu. Manipulace s křehkými pláty těsta vyžaduje trochu šikovnosti, ale…
Podzim je jako stvořený pro voňavý perník. Tato jednoduchá buchta na plech je díky rychlé přípravě velmi oblíbená. Upečte si ho s námi podle hrnkového receptu české…
Spojení medu a ořechů k zimě prostě patří a k Vánocům obzvlášť. Upečené a nadrobené medové pláty spojíme s karamelovou náplní do úhledných kuliček a celé je pak obalíme…
Spojení medu a ořechů k zimě prostě patří a k Vánocům obzvlášť. Upečené a nadrobené medové pláty spojíme s karamelovou náplní do úhledných kuliček a celé je pak obalíme…
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlašské ořechy a čokoládu nastrouháme.Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem.Po částech přidáváme tvaroh,…
Dort, který se doslova rozplyne na jazyku. Kakaový korpus je velmi vláčný díky jablkům a oříšky mu dodají skvělou chuť a křupavou texturu. Po upečení můžete moučník…