Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkový chlebíček

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Pokud máte chuť na nějaký lehčí moučník, pak určitě musíte vyzkoušet tento bílkový chlebíček. Je krásně nadýchaný a lehký jako dech. Navíc je v něm ukryta kopa dalších dobrot, které skvěle chutnají a navíc na řezu vytvoří krásnou mozaiku.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 005 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny36,20 g
Tuky64,38 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy229,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce nakrájíme, ořechy nasekáme. Čokoládu nakrájíme nadrobno nebo nahrubo nastrouháme. Krok 2: Bílky s cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Krok 3: Přidáme v mouce zamíchané ořechy a ostatní suroviny. Zlehka vše smícháme dohromady. Krok 4: Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a naplníme ji připraveným těstem. Krok 5: Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě na 150 °C dorůžova. Špejlí zkusíme, jestli je uvnitř upečený. Špejle musí být po vyjmutí suchá. Krok 6: Upečený chlebíček vyklopíme, papír stáhneme a pokud se nám bude zdát, že zespodu lepí, tak dáme zpět do trouby, už bez formy, dopéct. Krok 7: Dopékáme už na normálním plechu tak, jak ho vyklopíme na 200 °C a jen horní ohřev.

TIP: Co dělat, aby se pečicí papír nekroutil

Zveřejněno 15. 2. 2010 03:47

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkový chlebíček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7P7

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkový chlebíček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7P7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Rychlí jednoduchý a chutný.

Petr324: "Skutešně" vás to zaujíma po 5 rokoch?!?

Karla: skutešně?

Já dávám do formy pečící papír...už jsem to v receptu dopsala.

Prosím formu nemusím vymazávat?:-(

Mirka:
Pokud máte plechovou, tak vymazat tukem a vysypat moukou...
No, na fotečce je sice "srnčí hřbet" ale i hranatá forma na chlebíček se vymazává... :-)

Zobrazit starší odpověď

určitě vyzkoušim všechny druhy bílkového chlebišku;-)

:yes: vypadá skvěle:yes:

Pěkný chlebíček;-)+1:yes:

Koukám, jak krásně to přibývá!!;-):yes:

Tématické fráze:
bílkový chlebíček, bílkový chlebíček na plech, bílkový chlebíček recept, vánoční bílkový chlebíček, bílkový srnčí hřbet, bílkový chlebíček 4 bílky, chlebíček z bilku, bílkový chlebíček s ořechy, bilkovy, co s bílky, recept na bílkový chlebíček, bílkový chlebíček vanočni cukroví, bílkový hřbet, biskupský chlebíček bílkový, bilkoví chlebicek, recept bilkovy chlebiček, bílkový chlebíček bez mouky, bílkový chlebíček margot, bílkový chlebíček ze 4 bílků, vánoční cukroví-bílkový chlebíček

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, rozinky, ovoce kandované, ořechy vlašské, mouka polohrubá, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu