Londýnské řezy

bubbagump Kuchař: bubbagump

Cukroví , Pečené 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Těsto na základnu:
320 g hrubé mouky
210 g másla
100 g cukru
5 žloutků
Bílková čepice:
280 g moučkového cukru (lze i méně podle chuti)
200 g mletých vlašských ořechů
5 bílků
Na promazání:
rybízová marmeláda
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto na základnu. Utřeme máslo s cukrem a žloutky. Do utřeného přidáme hrubou mouku. Zpracované těsto vyválíme a umístíme na plech.

  2. Těsto pomažeme rybízovou marmeládou.

  3. Vypracujeme těsto na bílkovou čepici. Vyšleháme bílky a opatrně do nich zapracujeme ořechy s cukrem.

  4. Bílkovou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na těsto potřené marmeládou.

  5. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20 minut. Pokud po 20 minutách není bílková čepice ztuhlá, necháme ještě sušit v troubě na 100 stupňů jako pusinky.

  6. Ještě zatepla nakrájíme na podlouhlé řezy.

Poznámka

Toto je recept mojí maminky. Na mě je cukroví moc sladké, dávám do bílků zhruba o třetinu méně cukru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Londýnské řezy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: londýnský řez řezy s bílkovou čepicí londýské řezy recept řez londynsky londýnské štangle řezy recept londinske řezy žlute štangle recept londynske řezy na plech hrníčkový recept londýnské řezy-recept