Závin s kaki

tejaja Kuchařka: tejaja

Moučníky , Záviny, rolády 4 názory

Suroviny

350 g listového těsta
2 kaki
1 lžička skořice
hrst ořechů
1-2 lžíce medu
4 lžíce strouhanky
50 g másla
Na potření:
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na masle za stáleho miešania opražíme dozlata strúhanku.

  2. Hurmi kaki nakrájame na malé kocky, pridáme škoricu, med a sekané orechy a premiešame.

  3. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a rozprestrieme naň strúhanku.

  4. Na ňu dáme zmes kaki.

  5. Cesto zrolujeme a dáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  6. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C, po 10 min stiahneme na 180°C a dopečieme.

  7. Krájame až po dôkladnom vychladnutí. Ideálne je dať závin po vychladnutí na niekoľko hodín do chladničky a až potom krájať.

Poznámka

Recept mám z nejakého časopisu, už netuším, z akého.

Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Závin s kaki

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Robila som závin prvý raz, takže viem, ako to po pečení vyzeralo a chutilo. Preto som si dovolila napísať tú poznámku. Ovocie zmäklo, ale nebolo rozblemcané, kocky boli síce mäkšie, ale nie úplne mäkké, držali pekne tvar. Takže kto chce chytiť do ruky a jesť, môže mať problém, chce to v tom prípade tanierik a lyžičku. :-) Preto tá poznámka o rozmixovaní. Mne to ale chutilo tak, ako to je napísané. Myslím, že aj veľmi zrelé kaki by držalo tvar.
    Ja osobne preferujem ovocie zrelé, ale nie prezrelé, a to ani do koláčov. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, nebudu se zde otírat o rozblemcané těsto vo vnútri, každému chutná něco jiného, že ;-)

    Mám už deset dní kaki na parapetu a trpělivě čekám až dojde a bude k jídlu, tedy tzv. "na lžičku"...
    "Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť."
    Možná by stačilo použít VYZRÁLÉ ovoce, že :-)
    ...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne? :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    MiskaM: Ďakujem. :-K

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Vypadá skvěle <3

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo