Špekové dalamánky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na rozkvas promícháme dohromady a zakryté necháme v teple místnosti asi 12 hodin kvasit. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme trochu vody navíc – místo 180…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na rozkvas promícháme dohromady a zakryté necháme v teple místnosti asi 12 hodin kvasit. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme trochu vody navíc – místo 180…
Suroviny na omládek dobře smícháme a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut v teple kynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pokyne asi…
Suroviny na rozkvas spolu dobře promísíme a zakryté necháme v teple místnosti 10-12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme volné těsto, které…
V čistém mlýnku na kávu umeleme společně ovesné vločky a pšeničné otruby. Poté namletou směs přesypeme do většího hrnku či misky s 3/4 hrnku horkého mléka a vlníme v…
Bramborákové jednohubky přinášejí oblíbenou chuť tradičních bramboráků v malém, praktickém provedení. Křupavé a voňavé, jsou skvělým pohoštěním na oslavy, večírky nebo…
V misce zamícháme vše a nalejeme do toustovače. Těsto je hustší, takže ho tam můžeme naložit lžící :D Toustujeme 10min.