Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné knedlíky v páře

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 minut včetně kynutí

90 minut včetně kynutí

4. 6. 2018 18:14

Suroviny

Porce: 12 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 455 kJ / 1 065 kcal
Bílkoviny40,84 g
Tuky14,88 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy188,11 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Osvědčilo se mi vypeckovávat třešně brčkem na pití. Pokud nemá zkosený okraj, ustříhneme konec brčka ze šikma nůžkami.

Mělo by být pevnější, i když to šlo i tím od frapé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Ivanaydeavean

8. 6. 2018 14:41

Odeta Wollmanova: u tvarohu:)

Odeta Wollmanova

8. 6. 2018 07:37

Ivanaydeavean:
Taky nemám doma teploměr a nevím u čeho je napsané 65°C, ale řekla bych, že je to maximální teplota ve které udržíte prst.
U nás doma na takové úrovni nejsme, abychom měřili jídlu teplotu.

Ivanaydeavean

8. 6. 2018 01:56

Odeta Wollmanova: kdyz nemam doma teplomer na vareni jak poznam ze je to 65º? :-(

Odeta Wollmanova

7. 6. 2018 21:27

casino:
Až je v kastrolu pod sraženým mlékem ta žlutozelená tekutina, polijeme vrch vařící vodou, mléko se lekne a udělá tvaroh:-D.
Jen z krabicového mléka to nejde. Zase neznám postup se zahříváním, ale taky to asi jde.

Odeta Wollmanova

7. 6. 2018 21:22

Ivanaydeavean:
Pokud tam seženete smetanu, ušleháte ji a smícháte s tvarohem, budou mít holky pribináček, když najdete něco podobného vanilce, bude to ještě lepší. Já žloutky za syrova nepoužívám, ale když žloutek ušleháte nad párou s cukrem a smícháte s tvarohem, budou mít holky lakrumáček. Můžete zkusit udělat trochu na zkoušku a časem to vypilujete, až se malá trochu uzdraví.

Ivanaydeavean

7. 6. 2018 19:40

Moc dekuji:) urcite zkusim:)

Johanka128

7. 6. 2018 19:40

Jana Dorazinová-Remková: Spíš jsem myslela tu délku paření :-)

casino

7. 6. 2018 19:27

Ivanaydeavean
asi jde o omyl z mé strany
No, pokud ale ne, tak zde je tvaroh po našem:-)
https://www.toprecepty.cz/recept/4407-domaci-tvaro...

Ivanaydeavean

7. 6. 2018 19:01

Ja jinak ziji v Peru:) mam dve dcery zdeñka valentina a victoria Alena :) davaji se tady dve jmena,takze jedno odsud , druhe z ceska:)
Holky uz poznali cesko a porad po me chreji bobka takovy ten smetanovy nebo tvarohovy yogurt a bebe brumika:) jooo a prave ovocne knedliky:) ted mam celkem litacku s mladsi zdenickou (2)roky, operovali ji a porad ma stejny problem, takze zkusim zitra knedlicky:)

Ivanaydeavean

7. 6. 2018 18:58

To teda zkusim:) kdyz chci jemny tvaroh to bude jak? :-D
Urcite, ono tady vse co je mlecne nemaji dobre vyrobky a to celkove.....

casino

7. 6. 2018 18:02

Odeta Wollmanova: "... přelijete povrch horkou vodou."
Zajímavý postup:-O Teoreticky by to mohlo fungovat:-)
U nás kyšku opatrně, pomalu ohřejeme a podle konečné teploty máme následně měkký či tvrdší tvaroh.

Odeta Wollmanova

7. 6. 2018 17:34

Ivanaydeavean:
Když necháte mléko 2 dny v teple v širším kastrolu, až bude mít velké hrudky přelijete povrch horkou vodou. Až vychladne, scedite přes cedník vyložený plátnem, čistou starou utěrkou, která už má řídkou vazbu. Tvaroh v utěrce vyzdimáte, stočením do ranečku. Podle potřeby zatížíte tvaroh v cedníku, tím si regulujete hustotu. Na pomazánku nebo utřený s cukrem se dá použít do buchet. Můžete to zkusit nejdřív z litru mléka, tvarohu bude kolem 20 dkg, podle tučnosti mléka. V Austrálii taky neměli tvaroh, ale Vy jste z Čech a umíte si poradit. Až tam budete obchodovat s tvarohem, chci podíl na zisku za know-how.:-D

Ivanaydeavean

7. 6. 2018 17:21

Sezenu i cerstve od kravy mleko:)
Ano ovoce tady mame taky cerstve, kazdy den,avokado mame deno denne doma, snidane obed nebo vecere:)
Ovoce to same , k tomu asi 20druhu bananu, cervene,chutove jako jablko, slane atd :)

Odeta Wollmanova

7. 6. 2018 17:18

Ivanaydeavean:
Tvaroh si můžete vyrobit, pokud tam neprodávají jen trvanlivé mléko v krabici. Tvarůžky jsou asi záležitost střední Evropy, a ovoce máte zase jiné, možná lepší ananasy a avokádo. Tady je avokádo docela hrůza a kdo jednou zkusí nějaké v jeho domovině, potom už to marketové dozrávané nepozře, zrovna tak mango.

Ivanaydeavean

7. 6. 2018 12:25

Ja si dovezla pudingy,koreni atd,ale mouku ne, a to mame tady jen hladkou:)
Ziju v peru a vse je spanelsky ale mluvim tim jazykem uz 14let takze rozumim jen mi dela problem opravdu najit veci alespon podobnym nasim...tvaroh treba.. tvaruzky,rybiz, tresne.... atd
Cesko je proste cesko:) a ano , pomazanky a knedlicky delam porad:)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: ovocné knedlíky na páře ovocné knedlíky v páře ovocné knedlíky vařené v páře knedliky na pare jak dlouho vařit ovocné knedlíky kynuté ovocné knedlíky vařené v páře vareni ovocnych knedliku v pare ovocne kynuté knedlíky nad párou kynuté ovocné knedlíky na páře knedliky v pare jak dlouho vařit ovocné knedlíky v páře kynuté ovocné knedliky v páře ovocné knedlíky nad párou jak dlouho varit knedliky v pare ovocné knedlíky vařené na páře vaření knedlíků v páře nejlepší recept na kynuté ovocné knedlíky v páře jak vařit knedlíky v páře kynuté ovocne knedlíky nad párou jak varit ovocne knedliky v pare

Suroviny: mouka hladká, cukr, máslo, sůl, vejce, mléko, droždí sušené, povidla švestková, tvaroh na strouhání, mák, houska, cukr

TopRecepty.cz

Ovocné knedlíky v páře

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqK5