Ovocné knedlíky v páře
Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 4 455 kJ / 1 065 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,84 g |
Tuky | 14,88 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 142 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 188,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Osvědčilo se mi vypeckovávat třešně brčkem na pití. Pokud nemá zkosený okraj, ustříhneme konec brčka ze šikma nůžkami.
Mělo by být pevnější, i když to šlo i tím od frapé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2018 14:41
Odeta Wollmanova: u tvarohu:)
8. 6. 2018 07:37
Ivanaydeavean:
Taky nemám doma teploměr a nevím u čeho je napsané 65°C, ale řekla bych, že je to maximální teplota ve které udržíte prst.
U nás doma na takové úrovni nejsme, abychom měřili jídlu teplotu.
Taky nemám doma teploměr a nevím u čeho je napsané 65°C, ale řekla bych, že je to maximální teplota ve které udržíte prst.
U nás doma na takové úrovni nejsme, abychom měřili jídlu teplotu.
8. 6. 2018 01:56
Odeta Wollmanova: kdyz nemam doma teplomer na vareni jak poznam ze je to 65º?
7. 6. 2018 21:27
casino:
Až je v kastrolu pod sraženým mlékem ta žlutozelená tekutina, polijeme vrch vařící vodou, mléko se lekne a udělá tvaroh.
Jen z krabicového mléka to nejde. Zase neznám postup se zahříváním, ale taky to asi jde.
Až je v kastrolu pod sraženým mlékem ta žlutozelená tekutina, polijeme vrch vařící vodou, mléko se lekne a udělá tvaroh.
Jen z krabicového mléka to nejde. Zase neznám postup se zahříváním, ale taky to asi jde.
7. 6. 2018 21:22
Ivanaydeavean:
Pokud tam seženete smetanu, ušleháte ji a smícháte s tvarohem, budou mít holky pribináček, když najdete něco podobného vanilce, bude to ještě lepší. Já žloutky za syrova nepoužívám, ale když žloutek ušleháte nad párou s cukrem a smícháte s tvarohem, budou mít holky lakrumáček. Můžete zkusit udělat trochu na zkoušku a časem to vypilujete, až se malá trochu uzdraví.
Pokud tam seženete smetanu, ušleháte ji a smícháte s tvarohem, budou mít holky pribináček, když najdete něco podobného vanilce, bude to ještě lepší. Já žloutky za syrova nepoužívám, ale když žloutek ušleháte nad párou s cukrem a smícháte s tvarohem, budou mít holky lakrumáček. Můžete zkusit udělat trochu na zkoušku a časem to vypilujete, až se malá trochu uzdraví.
7. 6. 2018 19:40
Moc dekuji:) urcite zkusim:)
7. 6. 2018 19:40
Jana Dorazinová-Remková: Spíš jsem myslela tu délku paření
7. 6. 2018 19:27
Ivanaydeavean
asi jde o omyl z mé strany
No, pokud ale ne, tak zde je tvaroh po našem
https://www.toprecepty.cz/recept/4407-domaci-tvaro...
asi jde o omyl z mé strany
No, pokud ale ne, tak zde je tvaroh po našem
https://www.toprecepty.cz/recept/4407-domaci-tvaro...
7. 6. 2018 19:01
Ja jinak ziji v Peru:) mam dve dcery zdeñka valentina a victoria Alena :) davaji se tady dve jmena,takze jedno odsud , druhe z ceska:)
Holky uz poznali cesko a porad po me chreji bobka takovy ten smetanovy nebo tvarohovy yogurt a bebe brumika:) jooo a prave ovocne knedliky:) ted mam celkem litacku s mladsi zdenickou (2)roky, operovali ji a porad ma stejny problem, takze zkusim zitra knedlicky:)
Holky uz poznali cesko a porad po me chreji bobka takovy ten smetanovy nebo tvarohovy yogurt a bebe brumika:) jooo a prave ovocne knedliky:) ted mam celkem litacku s mladsi zdenickou (2)roky, operovali ji a porad ma stejny problem, takze zkusim zitra knedlicky:)
7. 6. 2018 18:58
To teda zkusim:) kdyz chci jemny tvaroh to bude jak?
Urcite, ono tady vse co je mlecne nemaji dobre vyrobky a to celkove.....
Urcite, ono tady vse co je mlecne nemaji dobre vyrobky a to celkove.....
7. 6. 2018 18:02
Odeta Wollmanova: "... přelijete povrch horkou vodou."
Zajímavý postup Teoreticky by to mohlo fungovat
U nás kyšku opatrně, pomalu ohřejeme a podle konečné teploty máme následně měkký či tvrdší tvaroh.
Zajímavý postup Teoreticky by to mohlo fungovat
U nás kyšku opatrně, pomalu ohřejeme a podle konečné teploty máme následně měkký či tvrdší tvaroh.
7. 6. 2018 17:34
Ivanaydeavean:
Když necháte mléko 2 dny v teple v širším kastrolu, až bude mít velké hrudky přelijete povrch horkou vodou. Až vychladne, scedite přes cedník vyložený plátnem, čistou starou utěrkou, která už má řídkou vazbu. Tvaroh v utěrce vyzdimáte, stočením do ranečku. Podle potřeby zatížíte tvaroh v cedníku, tím si regulujete hustotu. Na pomazánku nebo utřený s cukrem se dá použít do buchet. Můžete to zkusit nejdřív z litru mléka, tvarohu bude kolem 20 dkg, podle tučnosti mléka. V Austrálii taky neměli tvaroh, ale Vy jste z Čech a umíte si poradit. Až tam budete obchodovat s tvarohem, chci podíl na zisku za know-how.
Když necháte mléko 2 dny v teple v širším kastrolu, až bude mít velké hrudky přelijete povrch horkou vodou. Až vychladne, scedite přes cedník vyložený plátnem, čistou starou utěrkou, která už má řídkou vazbu. Tvaroh v utěrce vyzdimáte, stočením do ranečku. Podle potřeby zatížíte tvaroh v cedníku, tím si regulujete hustotu. Na pomazánku nebo utřený s cukrem se dá použít do buchet. Můžete to zkusit nejdřív z litru mléka, tvarohu bude kolem 20 dkg, podle tučnosti mléka. V Austrálii taky neměli tvaroh, ale Vy jste z Čech a umíte si poradit. Až tam budete obchodovat s tvarohem, chci podíl na zisku za know-how.
7. 6. 2018 17:21
Sezenu i cerstve od kravy mleko:)
Ano ovoce tady mame taky cerstve, kazdy den,avokado mame deno denne doma, snidane obed nebo vecere:)
Ovoce to same , k tomu asi 20druhu bananu, cervene,chutove jako jablko, slane atd :)
Ano ovoce tady mame taky cerstve, kazdy den,avokado mame deno denne doma, snidane obed nebo vecere:)
Ovoce to same , k tomu asi 20druhu bananu, cervene,chutove jako jablko, slane atd :)
7. 6. 2018 17:18
Ivanaydeavean:
Tvaroh si můžete vyrobit, pokud tam neprodávají jen trvanlivé mléko v krabici. Tvarůžky jsou asi záležitost střední Evropy, a ovoce máte zase jiné, možná lepší ananasy a avokádo. Tady je avokádo docela hrůza a kdo jednou zkusí nějaké v jeho domovině, potom už to marketové dozrávané nepozře, zrovna tak mango.
Tvaroh si můžete vyrobit, pokud tam neprodávají jen trvanlivé mléko v krabici. Tvarůžky jsou asi záležitost střední Evropy, a ovoce máte zase jiné, možná lepší ananasy a avokádo. Tady je avokádo docela hrůza a kdo jednou zkusí nějaké v jeho domovině, potom už to marketové dozrávané nepozře, zrovna tak mango.
7. 6. 2018 12:25
Ja si dovezla pudingy,koreni atd,ale mouku ne, a to mame tady jen hladkou:)
Ziju v peru a vse je spanelsky ale mluvim tim jazykem uz 14let takze rozumim jen mi dela problem opravdu najit veci alespon podobnym nasim...tvaroh treba.. tvaruzky,rybiz, tresne.... atd
Cesko je proste cesko:) a ano , pomazanky a knedlicky delam porad:)
Ziju v peru a vse je spanelsky ale mluvim tim jazykem uz 14let takze rozumim jen mi dela problem opravdu najit veci alespon podobnym nasim...tvaroh treba.. tvaruzky,rybiz, tresne.... atd
Cesko je proste cesko:) a ano , pomazanky a knedlicky delam porad:)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Řecké patates
Fitulka uvařila před 37 minutami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 50 minutami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 52 minutami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 1 hodinou
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Balení letního ovoce do těsta nebylo nikdy jednodušší. Poradíme, jak na dokonalé ovocné knedlíky
Ovocné knedlíky jsou hitem letní sezóny. Jaké jsou druhy knedlíků a na co dát pozor při jejich přípravě
Další recepty
Tématické fráze: ovocné knedlíky na páře ovocné knedlíky v páře ovocné knedlíky vařené v páře knedliky na pare jak dlouho vařit ovocné knedlíky kynuté ovocné knedlíky vařené v páře vareni ovocnych knedliku v pare ovocne kynuté knedlíky nad párou kynuté ovocné knedlíky na páře knedliky v pare jak dlouho vařit ovocné knedlíky v páře kynuté ovocné knedliky v páře ovocné knedlíky nad párou jak dlouho varit knedliky v pare ovocné knedlíky vařené na páře vaření knedlíků v páře nejlepší recept na kynuté ovocné knedlíky v páře jak vařit knedlíky v páře kynuté ovocne knedlíky nad párou jak varit ovocne knedliky v pare
Suroviny: mouka hladká, cukr, máslo, sůl, vejce, mléko, droždí sušené, povidla švestková, tvaroh na strouhání, mák, houska, cukr
Ovocné knedlíky v páře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqK5
30 názorů