Jakou dělám já marinádu
Recept ještě nebyl hodnocenZákladním stavebním kamenem pro křehké a šťavnaté grilované maso, je dobře okořeněná marináda. Vyzkoušejte marinádu kombinující chuť sójové omáčky, worcesteru, medu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základním stavebním kamenem pro křehké a šťavnaté grilované maso, je dobře okořeněná marináda. Vyzkoušejte marinádu kombinující chuť sójové omáčky, worcesteru, medu a…
Šťavnaté a rozpadající se hovězí maso, které krásně voní po česneku, s výbornou omáčkou. To je pokrm hodný svátečního obědu. Úplnou dokonalost dotváří baby karotka…
Husa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou…
K některým masitým pokrmům se hodí více jednoduchý přílohový salát, než cokoliv jiného. Připravte tento snadný, pouze z pár surovin. Brambory, cibule a jednoduše…
K podzimu se váže také období různých dýňových pokrmů. Pečená dýně, vonící po česneku a tymiánu, je snadná na přípravu a chutná výborně. Můžete ji podávat samotnou nebo…
Houbový Kuba je tradiční český pokrm, který spojuje vůni sušených hub a směs aromatických koření, jen je zde místo krup použita pohanka. Výživný, chutný a snadno…
Segedínský guláš spojuje šťavnaté maso s jemnou kyselostí zelí. Tento tradiční pokrm zahřeje, zasytí a potěší svou nezaměnitelnou chutí. Nejlépe chutná s houskovým…
Hovězí líčka pomalu dušená s kousky sladkých jablek tvoří skvělou souhru chutí, která zahřeje a potěší každého milovníka poctivého jídla. Díky dlouhému vaření se maso…
Výrazná barva, jemná konzistence a plná chuť. Tato polévka z červené řepy je výživná a lákavá na pohled. Řepa dodá tělu vlákninu, železo i energii. Spolu s kapkou…
Dýně není jen polévka, připravit z ní můžeme spoustu různých pokrmů. Třeba skvělé krémové dýňové rizoto, které se perfektně hodí i pro slavnostnější příležitosti. Jeho…
Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky,posypeme je grilov.kořením a na rozpáleném oleji osmažíme.salám,sýr,papriku pokrájíme na kostky,žampiony oloupeme,a větší…
Pomazánky mají své místo v každé kuchyni. Ať už je podáváte na snídani, svačinu nebo jako sváteční na chlebíčky a jednohubky. Milovníci sýra s ušlechtilou plísní jistě…
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
Cuketa je jedním z nejvděčnějších plodů našich zahrádek. Je natolik variabilní, že s ní můžete počítat ve slané i sladké kuchyni, při každodenním všedním vaření i v…
Hraška je bezlepková směs vhodná na obalování i zahušťování, ze které lze snadno vytvořit i chutnou pomazánku. Skvělý způsob, jak tělu dodat vlákninu navíc a zároveň si…
Maso nakrájíme na plátky, klouby prstů je promneme (místo naklepání), osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na trošce oleje orestujeme. Přidáme kmín, rozmačkaný česnek,…
Domácí rybí salát je skvělou alternativou k těm kupovaným. Nejen že přesně víte, co do něj dáte, ale také si můžete upravit chuť podle sebe. Příprava je snadná -…
Omáčka: V malém hrnci si připravíme světlou máslovou jíšku, zeleninový bujón a vše necháme asi 15 minut pomalu provařit. Přidáme smetanu, nastrouhaný sýr, osolíme,…
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté…
Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer a necháme opéct, až pustí mrkvička barvu.Pak přidáme na plátky nakrájenou…
Omyté a kůže zbavené kuře rozdělíme na 4 díly. Prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku (půl oleje a půl másla) z obou stran necháme maso zatáhnout. …
Zelenina a vepřové plátky potřené hrubozrnnou hořčicí vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se skvěle hodí třeba k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi snadno…